Home

Fiscale stupiditeit België, Dubai, Nederland

Belgische bedrijven betalen geen belastingen op 62 miljard euro die ze in Dubai boven water laten komen. Wie Triodos Bank werkingskapitaal bezorgt, betaalt tweemaal belastingen.

Ga via Dubai en betaal tweemaal niets.
Investeer in Triodos en betaal dubbel

Het is onbegrijpelijk hoe verschillend én tegelijkertijd pervers de fiscale behandeling van bedrijven en burgers is. Diamantbedrijven, baggeraars en bouwbedrijven betalen nul lasten in Dubai en nul lasten in België, zo zijn beide landen ‘overeengekomen’.
Dit soort akkoorden geeft alle voordelen aan deze bedrijven, en dat op de kap van alle burgers en bedrijven die wél hun deel bijdragen aan de samenleving, en van een overheid die hier armer van wordt. Hoog tijd om te onderzoeken wie juist in dit land dergelijke oneerlijke fiscale verdragen heeft gesloten… en welke overtuigingsargumenten daarbij zijn gebruikt.

Duurzaamheid dubbel belast

Hoe anders is de fiscale behandeling van wie wil investeren in de meest duurzame bank die in ons land actief is, zodat Triodos nog meer en beter werk zou maken van een sociaal en milieuverantwoorde economie. Die betaalt dan op dividenden zowel dividendbelasting in Nederland als roerende voorheffing in België.

Merk trouwens op dat men zeker de diamantsector maar ook de andere grote ‘Dubai’ bedrijven er niet van kan verdenken voorop te lopen in de noodzakelijke duurzaamheidstransitie, nog minder als ze zelfs geen faire belastingen betalen.

Verstandige politici zouden al lang hebben ingezien dat burgers zich maar moeilijk goed kunnen voelen in een land waar tegelijk fundamentele fiscale oneerlijkheid en de meest stupide kortzichtigheid inzake duurzaamheid regeren.

Minister reageert. Maar doet hij ook iets?

Oh ja, de betrokken minister reageert dat we alvast deze bedrijven in het buitenland “kunnen gaan belasten eind volgend jaar”. Wie wil geloven dat we het ook zullen doen? En wanneer... ooit? Misschien als de Europese Commissie het verplicht? (db)

Bron
62 miljard van België naar belastingparadijs Dubai

Uw doordachte reacties zijn heel welkom op het emailadres infoATpala.be

Overname van dit artikel toegelaten voor niet-commerciële en niet-gesubsidieerde organisaties met vermelding van auteur en bron, met weblink. Wij vernemen het graag | Commerciële en/of gesubsidieerde organisaties nemen voor publicatie contact op met info@pala.be

Tot het einde gelezen? En het artikel gewaardeerd?
Dan kan Pala misschien op uw steun rekenen.
We verwelkomen u graag als steungever - klik hier

Een goed artikel? Interessant nieuws? Schenk vrienden, familie, kennissen of collega’s een gratis abonnement, dan hoeven ze Pala nooit te missen. Gebruik daarvoor het geschenkabonneeformulierklik hier

Thema: 
Regio's: 

Lees ook