Home

Scherpstellen - president T. doet straks meer voor klimaat dan alle andere samen

Het is allicht niet zo bedoeld, maar er is mogelijk een ironische, positieve kant aan Trumps handelsavonturen. Die kan de wereld namelijk in de richting van minder klimaatrisico’s drijven.

Hoe dat kan? Vooral omdat de huidige wereldhandel in heel grote mate drijft op een opwarming van de aarde door een bovenmatige vervuiling waarvoor de veroorzakers niet moeten opdraaien… volledig ten onrechte, daar herinnert het concept van het aardegebruiksrecht aan.

Minder van die huidige wereldhandel is dus in belangrijke mate minder milieubelastend en veel klimaatvriendelijker.


Zie ook in Pala woordenboek - aardegebruiksrecht

 

Lees ook

Scherpstellen – aandacht zoeken en krijgen

Je zal het zo dikwijls zien. Mensen komen geweldloos op straat, met duizenden, tienduizenden, honderdduizenden. Ze krijgen amper of zelfs niet de aandacht die ze verdienen.

Maar treden kleine groepen van enkele tientallen of een paar honderd gewelddadig op… dan reppen tal van media zich daarheen met de grootste snelheid, dragen met een stroom van berichten in de grootste mate bij tot het rumoer en blijkt de vraag of dit wel deze aandacht waard is van geen tel.

Scherpstellen – recht naar financiële stommiteit

Wat was het enige land dat in de financiële crisis z’n grootste bank aan het buitenland verpatste? En zo de nog grotere en potentieel gevaarlijker systeembank BNP-Paribas-Fortis maakte?

Hetzelfde land dat nu ook Belfius wil verkopen en toevertrouwen aan dezelfde financiële markten die toch al genoeg rampen hebben veroorzaakt, en even onbetrouwbaar blijven als altijd.

Het is een stommiteit die onze 'regerende' politici blijkbaar zullen begaan en waar ze recht naartoe gaan.