Home

300 grootste coöperaties in 2016 World Co-operative Monitor

Wie zijn de 300 grootste coöperaties in de wereld? Niet zo onbelangrijk want samen realiseren ze een omzet van maar liefst 2533 miljard dollar. Ter vergelijking, dat is meer dan het bruto nationaal product van Brazilië, en ongeveer even groot als dat van Frankrijk.

Nog belangrijker, zowat 250 miljoen mensen in de wereld zijn werkzaam bij een coöperatie, of ze danken hun inkomen aan coöperaties.

In welke sectoren zijn die coöperaties zoal actief? En welke zijn dan telkens de belangrijkste coöperaties? In landbouw en voedingssector, in distributie, in industrie en nutsvoorzieningen, in gezondheidszorg en sociale zekerheid, in verzekeringen, in financiële diensten?

Al deze informatie is te vinden in World Co-operative Monitor, een initiatief van de Internationale Coöperatieve Alliantie.


De World Co-operative Monitor is hier te vinden
Meer weten over coöperaties? Lees dit Pala boek

Een goed artikel? Interessant nieuws? Schenk vrienden, familie, kennissen of collega’s een gratis abonnement, dan hoeven ze Pala nooit te missen. Gebruik daarvoor het geschenkabonneeformulierklik hier

 

Regio's: 
Thema: 

Lees ook

Welk bedrijf geeft 109 miljoen euro aan cultuur, elk jaar opnieuw?

Liefst 120 miljoen Zwitserse frank heeft Migros in 2018 aan culturele en sociale activiteiten gespendeerd. Zoiets ontslaat geen enkele overheid van haar culturele verantwoordelijkheid. Maar als cultuurbesparingen op vele plaatsen toeslaan, is het nuttig om weten dat samenlevingen economische kracht kunnen ontwikkelen… en die ook aanwenden voor cultuur en vorming.