Home

ABC van het klimaat

“Een lid van de klimaatgeneratie, haar moeder en haar klimaatopa zetten zich aan het schrijven.” Zo valt te lezen op de cover van hun boek ABC van het klimaat dat volgende week verschijnt en ook te vinden is in de Pala winkel.

Die drie auteurs Hugo Van Dienderen, dochter Ilse Van Dienderen en kleindochter Amber Paris waren of zijn heel actief in Groen.

Bovenal hebben ze een engagement in de ecologische en de klimaatbeweging, van de nieuwste klimaatgeneratie Youth for Climate tot Grootouders voor het klimaat. Die laatste beweging is uitdrukkelijk partijonafhankelijk. De opbrengst van het boek is voor haar bestemd.

Een ecologisch én sociaal vraagstuk

Met hun boek vol trefwoorden – van agro-ecologie tot zuidpool - willen ze iedereen een heldere kijk verschaffen op de klimaatcrisis. Die planetaire crisis is voor hen zowel een ecologisch probleem als een reuzegroot sociaal vraagstuk.

Een leefbare toekomst ligt in ons bereik

Maar informeren is niet hun enige bedoeling. Met verhalen en feiten werpen ze ook licht op zoveel dat hoop kan bieden. Een leefbare, solidaire toekomst ligt in ons bereik. Dat is de overtuiging die ze willen uitdragen. Voorwaarde is wel dat mensen doen waar ze dikwijls sterk in zijn gebleken: samenwerken.

ABC van het klimaat kost 17 euro + portkosten
Het boek is te bestellen via de webwinkel van Palaklik hier

Regio's: 
Landen: 
Thema: 

Lees ook

ABC van het klimaat

cover ABC van het klimaat

Klimaatspijbelaars, activisten en wetenschappers hebben hun angst voor de toekomst heel duidelijk gemaakt met borden, acties, optochten en vele rapporten.

Op de talrijke vragen die velen zich nu stellen, wil dit ABC van het klimaat duidelijke antwoorden geven. En hoop.

17,00 €