Home

Bij zorgmultinational Korian komt eerste Europese Ondernemingsraad

12 vakbonden hebben op 29 april 2019 een akkoord gesloten met de zorgmultinational Korian over de oprichting van een Europese Ondernemingsraad voor 52.000 werknemers. Dat is de eerste in die zorgsector.

Korian verleent zorgen aan oudere en kwetsbare personen, zowel aan huis als in aangepaste rusthuizen, residenties en klinieken. Het bedrijf is actief in zes Europese landen: Frankrijk, Duitsland, België, Italië, Spanje, Nederland.

In totaal telt Korian meer dan 52.000 werknemers die samen zorg dragen voor meer dan 300.000 mensen. Dat is een forse evolutie voor een onderneming die pas in 2003 ontstond door de fusie van vier Franse bedrijven, en slechts vanaf 2007 internationaliseerde door overnames in Duitsland en Italië.

De internationalisering heeft nu geleid tot het sluiten van een akkoord met 12 vakbonden over de oprichting van een Europese Ondernemingsraad. Dat is volgens beide partijen het allereerste in deze zorgsector. (db)

Bronnen
Korian and EPSU sign landmark agreement in care sector
Signature d’un Comité d’Entreprise Européen (CEE) au sein du groupe Korian


Overname van dit artikel toegelaten voor niet-commerciële en niet-gesubsidieerde organisaties met vermelding van auteur en bron, met weblink. Wij vernemen het graag | Commerciële en/of gesubsidieerde organisaties nemen voor publicatie contact op met info@pala.be

Tot het einde gelezen? En het artikel gewaardeerd?
Dan kan Pala misschien op uw steun rekenen: uw gift is welkom
op rekeningnummer BE66 5230 4091 1443 van Pala vzw – Leuven.
Of we verwelkomen u graag als vaste steungever - klik hier

Een goed artikel? Interessant nieuws? Neem een gratis abonnement op de Pala nieuwsbrief (maximaal 2 maal per maand), dan hoeft u geen enkel artikel te missen. Gebruik daarvoor het inschrijvingsformulierklik hier

Regio's: 

Lees ook