Home

Verkoop me geen lampen, geef me licht - een avond met Thomas Rau

Nog eens twintig Pala lezers kunnen we plezieren met vrijkaarten. We verloten ze onder wie ze HIER bestelt ten laatste op 8/12/17 om 23:59

Wat als er geen eigendom meer bestaat? We kopen dan geen lampen meer, enkel nog lichturen. We kopen geen wasmachines, maar betalen enkel wasbeurten.

In Rau's visie blijven producenten eigenaar en lenen ze hun producten of grondstoffen tijdelijk aan de verbruiker. Consumenten maken enkel nog gebruik van de diensten die een producent levert.

Op die manier wordt het - in tegenstelling tot vandaag - winstgevend om duurzame goederen te maken met een zo lang mogelijke levensduur. En het wordt belangrijk om producten zo te ontwerpen dat ze achteraf eenvoudig kunnen worden hergebruikt in de vorm van componenten of grondstoffen. Elke schakel in de keten is slechts tijdelijk eigenaar van die materialen. Zo ontstaat een echte circulaire economie.

Op woensdag 13 december 2017 komt Thomas Rau zijn uitdagende ideeën uiteen zetten in De Roma te Borgerhout. Aansluitend gaat hij in de sofa in gesprek met twee ondernemers die uitgedaagd worden door deze toekomstvisie, Christ'l Joris van Etap Lighting en Peter Garre van Bopro.

Thomas Rau is ondernemer, architect, innovator en auteur van het boek Material Matters.

Deze avond is een organisatie van Curieus Antwerpen, het Vermeylenfonds i.s.m. De Roma. Woensdag 13 december  20.00, De Roma Turnhoutsebaan 286, Borgerhout.

Klik hier om één vrijkaart te kunnen winnen

In de Palabrief van 26 oktober 2017 konden we tien vrijkaarten uitdelen voor deze avond. Er waren zowat honderd kandidaten, dit zijn de tien lezers die een vrijkaart winnen: Ben Vanpeperstraete - Johan Hessels - Peter Boogaerts - Katleen Van Waeyenberge - Ivan Van Cant - Marijke Fabré - Catherine Van Damme - Bart Van Camp - Evy Puelinckx - Senne Martens.

Een goed artikel? Interessant nieuws? Schenk vrienden, familie, kennissen of collega’s een gratis abonnement, dan hoeven ze Pala nooit te missen. Gebruik daarvoor het geschenkabonneeformulierklik hier