Home

Opinie

Opinie
vrijdag 20 maart 2020

Vele jobs staan op de helling als het leven stilvalt. Minder zichtbaar is hoe slechte globalisering het werk en inkomen van velen in de tang neemt.Lees verder

Opinie
donderdag 12 maart 2020

Waarom éénzijdig de voorspelling van mogelijk 70 procent besmettingen benadrukken als er in Hubei een snelle uitdovingstrend is naar nu zelfs minder dan tien besmette personen per dag? Of moet die trend opnieuw keren? En riskeren we mondiaal zowat 55 miljoen coronadoden?Lees verder

Opinie
zondag 1 maart 2020

We juichen best niet te vroeg over de stabilisatie van de CO2-uitstoot in 2019. Vooral niet omdat we wegkijken van de essentie van klimaatverandering : de CO2-concentratie is al veel te groot om een destabiliserende stijging van het zeewater nog te vermijden. Blijven de vragen: hoe hoog? En hoe snel?...Lees verder

Opinie
donderdag 6 februari 2020

De kans is reëel dat 5 februari 2020 het einde markeert van de rechtsstaat in de VS in haar hoogste regionen… en mogelijk de stuiptrekking van een bedreigde democratie. Dat is het risico als verkozenen van het volk toegeven aan afdreiging.Lees verder

Opinie
maandag 27 januari 2020

"VRT kan en moet (nog) beter." De denkgroep 'Een goede VRT is best voor iedereen' - met gezaghebbende stemmen uit de samenleving, uit de academische, culturele, politieke en journalistieke wereld - pleit voor een performante openbare omroep.Lees verder

Opinie
donderdag 16 januari 2020

Boden de Australische bosbranden de beelden van het jaar? Of de wijngaarden die voor het eerst kapot brandden door de hitte? We kijken best voorbij de bosbranden naar die voor iedereen levensbelangrijke kwestie: wat schaft de pot morgen nog?Lees verder

Opinie
dinsdag 14 januari 2020

Als een ‘metaforum’ spreekt, zou dat terecht aandacht moeten wekken. Maar hoe meer ik lees van Leuvense professoren over klimaat, hoe minder ik mijn ogen geloof. Zo snel zo veel nonsens opeenstapelen, is meer dan ontgoochelend van ‘de slimsten onder ons’.Lees verder

Opinie
dinsdag 17 december 2019

Het begrip transitie haalt nu volop de media , meestal in combinatie met klimaat. Ook fundamentele oplossingen belanden op tafel met de Europese ' Green Deal '. Toch dringt onvoldoende door dat transitie niet enkel over klimaat gaat én dat zowat alle sectoren in transitie moeten, nu. Zelfs de Vlaamse...Lees verder

Pagina's