Accueil

Web-TV - Het effect van Amerikaanse katoensubsidies op Afrikaanse katoentelers

Duur: 
5'04"

In de armste streken van Afrika leven miljoenen mensen van het verbouwen van katoen. Maar vooral de subsidies voor de Amerikaanse telers zijn nefast voor de katoenprijs. Als gevolg daarvan zien de Afrikaanse boeren hun inkomen dramatisch dalen.

Merkwaardig is ook dat vrijwel alle katoen onbewerkt wordt uitgevoerd terwijl de mensen toch allemaal katoenen kleren dragen. Maar die zijn bijna allemaal ingevoerd.

Landen: 
Regio's: 
Share buttons: 

Lees ook

BOEK - VAN EILAND TOT WERELD. Appèl voor een menselijke samenleving

klik hier om het boek te bestellen

Van overal reizen afgevaardigden naar het eiland Pala om het verhaal en het programma van de goede samenleving te schrijven, met een economie die eindelijk van ons is, die de aarde geen geweld aandoet en waarvan de welvaart eerlijk verdeeld raakt, met mondiale sociale zekerheid en een aardegebruiksrecht voor iedereen.

Aan al wie beweert dat het nastreven van utopieën gevaarlijk is, antwoorden we: ‘Hadden we dan geen welvaartstaten moeten afdwingen? Of geen gelijke rechten voor man en vrouw? Wij hebben de vrijheid om ons leven te verbeteren.’

Dit boek doorbreekt de crisis van de verbeelding en ziet wel alternatieven. De auteur durft opnieuw de grote verhalen brengen.