Accueil

De strijd voor een wereldwijde duurzame landbouw. Uitnodiging filmforum ‘In de ban van ontwikkeling’

Twee op de vijf mensen die werken zijn landbouwer. Maar loon naar werken krijgen ze niet. Ze zijn allemaal samen maar goed voor slecht vier procent van het wereldinkomen. Dat is tien maal minder dan hun aantal. Landbouwers in heel de wereld begrijpen dat zij slachtoffer zijn van de wijze waarop wij onze handel, onze landbouw en onze voedselproductie organiseren.
“De grote meerderheid van de landbouwers in de wereld is tegen de regels van de Wereldhandelsorganisatie.” (Ndiogou Fall, West-Afrikaans boerenleider)
“We kunnen de zaken enkel veranderen wanneer we sterke allianties bouwen met de boeren in het Zuiden.” (René Louail, Frans boerenleider)
“We zijn een strijd aan het voeren tussen twee landbouwmodellen. Er is de agro-industrie en
er is het model dat wij verdedigen waarin de landbouw en de familie centraal staan, waarin de landbouwers voedsel produceren voor zichzelf en vooral voor de Brazilianen.” (Altemir Tortelli, Braziliaans boerenleider)

Op dinsdagavond 5 juni 2007 om 19.30 uur tonen ARGUS en PALA.be in Leuven, Auditorium KBC, Brusselsesteenweg 200, de documentaire ‘Koe 80 heeft een probleem’ van televisiejournalist Dirk Barrez.
Deze film brengt het verhaal van de landbouw in drie continenten, bekeken door de ogen van de boeren. Het is het relaas van de strijd tussen een mondiale industriële landbouw en een familiale landbouw die vooral lokaal en regionaal is en die vele honderden miljoenen mensen opnieuw levenskansen geeft.
De documentairemaker geeft zelf de inleiding op de film.
Abonnees van 6minutes de wereld kunnen zich inschrijven voor deze filmvertoning via info@globalsociety.be. De eerste twintig inschrijvingen zijn gratis. De volgende verwijzen we mailsgewijs door naar de inschrijvingssite - toegangsprijs 5 euro.

Klik hier voor meer informatie over de film.
http://www.ikwilniet.org/bestelformulieren/bestelformulier_dvds.htm

Regio's: 

Lees ook

UITVERKOCHT Van eiland tot wereld. Appèl voor een menselijke samenleving

cover Van eiland tot wereld. Appèl voor een menselijke samenleving

van Dirk Barrez

UITZONDERLIJK AANBOD 12 EURO i.p.v. 19 - verzending inbegrepen

Van overal reizen afgevaardigden naar het eiland Pala om het verhaal en het programma van de goede samenleving te schrijven, met een economie die eindelijk van ons is, die de aarde geen geweld aandoet en waarvan de welvaart eerlijk verdeeld raakt, met mondiale sociale zekerheid en een aardegebruiksrecht voor iedereen.

Aan al wie beweert dat het nastreven van utopieën gevaarlijk is, antwoorden we: ‘Hadden we dan geen welvaartstaten moeten afdwingen? Of geen gelijke rechten voor man en vrouw? Wij hebben de vrijheid om ons leven te verbeteren.’

Dit boek doorbreekt de crisis van de verbeelding en ziet wel alternatieven. De auteur durft opnieuw de grote verhalen brengen.

12,00 €