Accueil

Nu op uw scherm: The Meatrix, internet tekenfilmpje over de voedselindustrie

De industriële landbouw is alomtegenwoordig en heeft hoge aspiraties. Alleen hij zou efficiënt zijn en in staat om de wereld te voeden.
Steeds duidelijker zijn echter ook de vele nadelen van die industriële aanpak van onze voedselproductie. Duurzaamheid is meestal ver te zoeken. De prijzen zijn zo laag dat de boeren er niet van kunnen leven. Die industriële landbouw biedt zo weinig of geen plaats voor de zelfstandige familiale landbouw en betekent de neergang of zelfs de dood van vele plattelandsgemeenschappen. De milieubalans is dikwijls heel belabberd, denk maar aan massale ontbossing, de monocultuur van exportgewassen en bijhorende erosie, of de overbemesting. Er zijn de gezondheidsrisico’s, b.v. door het overdreven gebruik van antibiotica, en, niet te vergeten, een dikwijls schrijnend gebrek aan diervriendelijkheid.
Voor wie de bezwaren tegen de industriële landbouw meer plastisch wil uitgedrukt zien, is er op uw computerscherm een onderhoudend en leerrijk tekenfilmpje te zien, met o.a. een varken in de hoofdrol.
We stellen u graag voor: The Meatrix  www.themeatrix.com (even wachten tot het filmpje is opgeladen en niet vergeten de luidsprekers te activeren, er is ook een versie met Nederlandstalige onderschriften)

Regio's: 

Lees ook