Accueil

Hoog tijd om burgers erbij te halen. Eandis pakket ter inspiratie

EANDIS voordeelaanbod - 2 boeken voor € 24,90 - verzending inbegrepen

Met Pala pleitten we al drie jaar geleden voor publiekscoöperaties om publieke diensten te beheren. We deden dit vorig jaar opnieuw in het Eandis dossier toen die intercommunale voor haar kapitaalbehoefte naar het buitenland keek in plaats van naar de eigen klanten en burgers.

De ophef rond de intercommunales Publifin en Publipart maakt nu voor bijna iedereen duidelijk dat het anders en beter moet. Politici kunnen het niet alleen, het is hoog tijd om er de burgers bij te halen. In de bijdrage Intercommunales. Politici kunnen het niet alleen, haal burgers erbij leggen we nog eens uitvoerig uit hoe dat zou kunnen.

Eandis voordeelpakket

In een schandaalsfeer bestaat het risico altijd dat overhaaste, slechte beslissingen worden genomen die de burgers nog meer buitenspel zetten. Daarom herlanceren we uitdrukkelijk onze oproep om naast democratisch verkozen politici ook de burgers op te nemen in het eigenaarschap en het bestuur van alle intercommunales en publieke bedrijven die onze samenleving hard nodig heeft.

Kan niet? Om burgers en politici te inspireren, werkten we ook een specifiek EANDIS voordeelaanbod uit: slechts 24,90 euro voor twee boeken over hoe we samen greep krijgen op onze toekomst, onze economie, ons publiek goed en op echt democratisch bestuur door onze intercommunales en publieke bedrijven.

EANDIS voordeelaanbod - 2 boeken voor € 24,90 - verzending inbegrepen