Accueil

Overlijden Martin Khor

Op 1 april overleed Martin Khor, voormalig directeur van Third World Network in Maleisië.

Hij ijverde voor werkelijk duurzame ontwikkeling, is onder andere bekend van zijn activiteiten in de anti- of andersglobalistische beweging en was aanwezig op diverse edities van het Wereld Sociaal Forum, evenals op het Europees Sociaal Forum.

Khor over die andere pandemie

Naar aanleiding van zijn overlijden herneemt het nieuwsagentschap IPS een opinie van Martin Khor over die andere, veel stillere pandemie, antibioticaresistentie. Die verscheen in december 2017 onder de titel Action Needed to Avoid the End of Modern Medicine.

Het illustreert twee sterke eigenschappen van deze persoonlijkheid, heel actief in sociale bewegingen. Concentreer je op wat van wezenlijk belang is. En beperk je vooral niet tot analyse maar zorg dat er adequate actie volgt om problemen op te lossen.

Maak met andere woorden mee een andere wereld mogelijk, de leuze van het Wereld Sociaal Forum heeft niets aan actualiteit of betekenis verloren. (db)

Lees meer
Action Needed to Avoid the End of Modern Medicine
Martin Khor, Third Worldist
In memoriam
Thirld World Network
 

Overname van dit artikel toegelaten voor niet-commerciële en niet-gesubsidieerde organisaties met vermelding van auteur en bron, met weblink. Wij vernemen het graag | Commerciële en/of gesubsidieerde organisaties nemen voor publicatie contact op met info@pala.be

Tot het einde gelezen? En het artikel gewaardeerd?
Dan kan Pala misschien op uw steun rekenen: uw gift is welkom
op rekeningnummer BE66 5230 4091 1443 van Pala vzw – Leuven.
Of we verwelkomen u graag als vaste steungever - klik hier

Een goed artikel? Interessant nieuws? Neem een gratis abonnement op de Pala nieuwsbrief (maximaal 2 maal per maand), dan hoeft u geen enkel artikel te missen. Gebruik daarvoor het inschrijvingsformulierklik hier

Landen: 

Lees ook