Accueil

Groene jobs in de bio-economie

De Verenigde Federatie van Deense Werknemers concentreert zich geregeld op de noodzaak en de mogelijkheden van een ecologische economie. Verwonderlijk is dat niet want die transitie naar duurzaamheid kan ook heel wat groene jobs opleveren.

Die aandacht vertaalt zich in een aantal studies over hoe we die omschakeling best aanpakken, over het potentieel aan groene jobs, over het belang van initiatieven door lokale besturen.

In de jongste bijdragen wordt ingezoomd op het potentieel van bio-economie. Een studie kreeg zelfs de naam ‘The Biobased Society’. Ze licht in twintig pagina’s de basisprincipes toe van de bio-economie, en dat met behulp van heel wat figuren.

Meteen ontdekken we ook de veelzijdigheid van deze economie. De studie onderscheidt negen verschillende biomassastromen die elk hun eigen kleur meekrijgen. Dat alles biedt dus meer potentieel dan vele mensen geneigd zijn te denken.

Bent u het Deens niet machtig? Geen nood, de studie is online ook te vinden in het Duits, Frans en Engels. (db)

Bronnen
United Federation of Danish Workers 3F
The Fundamentals Of Bioeconomy. The Biobased Society

Overname van dit artikel toegelaten voor niet-commerciële en niet-gesubsidieerde organisaties met vermelding van auteur en bron, met weblink. Wij vernemen het graag | Commerciële en/of gesubsidieerde organisaties nemen voor publicatie contact op met info@pala.be

Tot het einde gelezen? En het artikel gewaardeerd?
Dan kan Pala misschien op uw steun rekenen.
We verwelkomen u graag als steungever - klik hier

Een goed artikel? Interessant nieuws? Schenk vrienden, familie, kennissen of collega’s een gratis abonnement, dan hoeven ze Pala nooit te missen. Gebruik daarvoor het geschenkabonneeformulierklik hier

Regio's: 
Landen: 

Lees ook