Accueil

Gelukkig en duurzaam 2038 met Betergem

Bereid de toekomst voor met Betergem 2038, een workshop van het TransitieNetwerk Middenveld. Als lid van een burgervergadering hebt u alle kansen om u een beeld te vormen van waar het naartoe moet, en om de juiste beslissingen te nemen. Met andere woorden, een urgente oefening en burgerplicht voor iedereen, nog meer nu er verkiezingen aankomen.

Het TransitieNetwerk Middenveld, waarvan Pala deel uitmaakt als mede-initiatiefnemer, is meest bekend van de tweejaarlijkse Transitiefestivals sinds 2012. Om de bedding voor transitie te vergroten – zeker in ons land is dat draagvlak nog ruim onvoldoende – heeft het netwerk, samen met Vlaanderen Circulair, het initiatief genomen tot Betergem.

Betergem projecteert de deelnemers met de nodige humor in het jaar 2038, in de gemeente Betergem. Ze nemen er deel aan een burgervergadering.  Ze beslissen over hoe zij de uitdagingen aanpakken waar Betergem voor staat in 2038 op vlak van voeding, wonen, werken, geld, zorg…  Ze worden aangemoedigd om hun toekomstdromen scherp te stellen in discussie met anderen, en de weg erheen in beeld te brengen.

We hopen dat Betergem er mee toe leidt dat transitie lokaal gaat leven, en dat het sterke transitie-initiatieven kan stimuleren. Hoe? Doordat alvast de oefening van de Betergem workshop op liefst vele tientallen plaatsen in Vlaanderen wordt gemaakt. Op dit ogenblik staat de teller toch al op vijfentwintig… en hopelijk kan de workshop het begin vormen van heel veel nieuwe dynamieken.
 

Voor meer info en boeken van een workshop kan u terecht op de website van TransitieNetwerk Vlaanderen:
Een gelukkig 2038 gewenst
Welkom in Betergem, 2038

Of op de website van Betergem - klik hier

Overname van dit artikel toegelaten voor niet-commerciële en niet-gesubsidieerde organisaties met vermelding van auteur en bron, met weblink. Wij vernemen het graag | Commerciële en/of gesubsidieerde organisaties nemen voor publicatie contact op met info@pala.be

Tot het einde gelezen? En het artikel gewaardeerd?
Dan kan Pala misschien op uw steun rekenen.
We verwelkomen u graag als steungever - klik hier

Een goed artikel? Interessant nieuws? Schenk vrienden, familie, kennissen of collega’s een gratis abonnement, dan hoeven ze Pala nooit te missen. Gebruik daarvoor het geschenkabonneeformulierklik hier