Accueil

Coöperatieve wegen naar rechtvaardigheid en duurzaamheid

Onze economie vertoont nogal wat gebreken. Meer ruimte creëren voor coöperatieve ondernemingen biedt vele kansen voor een meer solidaire en duurzame welvaartscreatie. Het zou een goede zaak zijn wanneer beleidsmakers op de diverse politieke niveaus het belang van coöperaties ten volle erkennen en hen ondersteunen waar nodig.

Neem even een Europese bril. Dan zien we hoe in Cooperatives Europe, de organisatie die het coöperatieve initiatief promoot, wel 140 miljoen vennoten zijn vertegenwoordigd. Ze weet maar liefst 176.000 coöperaties te verenigen die samen werk verschaffen aan 4,7 miljoen burgers. Dat is aanzienlijk.

Febecoop verzamelde naar aanleiding van de komende verkiezingen in een memorandum een heel pak voorstellen om op de diverse bestuursniveaus, van regionaal tot Europees, het coöperatieve ondernemen te bevorderen. Bedoeling is dat politici hier aan de slag mee willen gaan. (db)

Vind het memorandum hierna als bijlage

Ontdek de kracht van coöperaties in het Pala boek Coöperaties. Hoe heroveren we de economie? met straffe voorbeelden uit o.a. Zwitserland, Canada en Spanje.
 

Overname van dit artikel toegelaten voor niet-commerciële en niet-gesubsidieerde organisaties met vermelding van auteur en bron, met weblink. Wij vernemen het graag | Commerciële en/of gesubsidieerde organisaties nemen voor publicatie contact op met info@pala.be

Tot het einde gelezen? En het artikel gewaardeerd?
Dan kan Pala misschien op uw steun rekenen: uw gift is welkom
op rekeningnummer BE66 5230 4091 1443 van Pala vzw – Leuven.
Of we verwelkomen u graag als vaste steungever - klik hier

Een goed artikel? Interessant nieuws? Neem een gratis abonnement op de Pala nieuwsbrief (maximaal 2 maal per maand), dan hoeft u geen enkel artikel te missen. Gebruik daarvoor het inschrijvingsformulierklik hier

Regio's: 
Landen: 

Lees ook