Accueil

Brazilië telt niet meeste bosbranden

Veel drukte vorige week over de Braziliaanse bosbranden. Niet onterecht… al waren er elders in de wereld meer bosbranden.

Politiek en media maakten zich vorige week heel druk over de vele bosbranden in het Amazonegebied van Brazilië. Die vormen zonder twijfel een groot probleem. Ze dragen bij tot de klimaatopwarming en de vernietiging van de biodiversiteit. En ze hypothekeren de uitbouw van een toekomstbestendige landbouw.

Vreemd genoeg telde Brazilië niet de meeste branden. Daarvoor moest dan wel naar Centraal-Afrika worden gekeken. Alleen al Angola, een heel wat kleiner land dan Brazilië, liet de voorbije week op twee dagen ruim drie keer meer branden optekenen. Er waren er 6902 in Angola en 2127 in Brazilië. Ook Congo liet met 3395 branden Brazilië ver achter zich.

De meeste media en politici gingen voorbij aan het nog grotere probleem van de Centraal-Afrikaanse branden. Onder andere de BBC zette echter wel een mondiale bril op. En maandag verruimde ook de Franse president Macron zijn blik en liet weten dat “ook het bos in sub-Sahara Afrika brandde”. (db)

Bronnen
Amazon fires: Angola and DR Congo 'have more blazes'
Nasa-wereldkaart van branden

Uw doordachte reacties zijn welkom op het emailadres infoATpala.be

Overname van dit artikel toegelaten voor niet-commerciële en niet-gesubsidieerde organisaties met vermelding van auteur en bron, met weblink. Wij vernemen het graag | Commerciële en/of gesubsidieerde organisaties nemen voor publicatie contact op met info@pala.be

Tot het einde gelezen? En het artikel gewaardeerd?
Dan kan Pala misschien op uw steun rekenen: uw gift is welkom
op rekeningnummer BE66 5230 4091 1443 van Pala vzw – Leuven.
Of we verwelkomen u graag als vaste steungever - klik hier

Een goed artikel? Interessant nieuws? Neem een gratis abonnement op de Pala nieuwsbrief (maximaal 2 maal per maand), dan hoeft u geen enkel artikel te missen. Gebruik daarvoor het inschrijvingsformulierklik hier

Lees ook