Home

Web-TV - Het mondiale uitzendkantoor. Het verhaal van Philips Hasselt

Duur: 
11'30"

‘Oude' jobs gaan naar lageloonlanden, naar Oost-Europa of naar Azië, ‘nieuwe' jobs voor ons komen eraan in nieuwe sectoren. Dat proces verloopt niet altijd makkelijk, maar meestal wordt bijna iedereen daar beter van, tenminste wanneer overal de welvaart stijgt. Maar is dat wel altijd het geval?
Philips Hasselt is vele jaren lang een mondiaal kenniscentrum. Daar is o.a de cassette en cd recorder ontwikkeld, tot zelfs de dvd, nog altijd een topproduct.

In december 2002 sluit Philips Hasselt de deuren, nochtans helemaal geen aftandse fabriek. Meer dan 1400 mensen werken er, waaronder heel veel hooggeschoolden. Toch gaat dit kenniscentrum dicht en verdwijnt het werk.

een reportage van Dirk Barrez en Jessie Van Couwenberghe, een samenwerking van ACV en PALA.be

Share buttons: 

Lees ook

BOEK - VAN EILAND TOT WERELD. Appèl voor een menselijke samenleving

klik hier om het boek te bestellen

Van overal reizen afgevaardigden naar het eiland Pala om het verhaal en het programma van de goede samenleving te schrijven, met een economie die eindelijk van ons is, die de aarde geen geweld aandoet en waarvan de welvaart eerlijk verdeeld raakt, met mondiale sociale zekerheid en een aardegebruiksrecht voor iedereen.

Aan al wie beweert dat het nastreven van utopieën gevaarlijk is, antwoorden we: ‘Hadden we dan geen welvaartstaten moeten afdwingen? Of geen gelijke rechten voor man en vrouw? Wij hebben de vrijheid om ons leven te verbeteren.’

Dit boek doorbreekt de crisis van de verbeelding en ziet wel alternatieven. De auteur durft opnieuw de grote verhalen brengen.