Wel 46 verschillende gerechten, allemaal met streekingrediënten, dat is de copieuze maaltijd waarop de Senegalese landbouwsters en veehoudsters hun gasten vorige vrijdag hebben vergast in Dakar. Uit alle hoeken van het land rukken ze aan met de meest voedzame en lekkere gerechten, met één gezamenlijk doel voor ogen, dat de Afrikanen opnieuw Afrikaans zouden eten.
Ze willen kunnen leven van hun werk. En daarom pleiten ze er in hun campagne ‘Afrique Nourricière’ voor dat de Senegalezen zouden eten en drinken wat de velden, de weiden en de wateren van het eigen land opleveren, gierst met verse melk in plaats van Frans brood, koffie en poedermelk, Senegalese rijst en geen Thaise, bissap fruitsap in plaats van cola.
“Alleen nog maar de factuur van de import van melkproducten bedraagt al 55 miljoen euro, zo vat hun voorzitster Awa Diallo het probleem samen, als dat allemaal Senegalese melk zou zijn, kunnen daar vele tienduizenden mensen goed van leven.” (Eigen berichtgeving)
En als Afrika nu eens Afrikaans zou eten en drinken
Lees ook
Grootste hongerramp? VN moeten beter doen
De Verenigde Naties proberen nog maar eens - terecht - een dreigende hongerramp te keren. Maar gewagen van de grootste hongerramp is niet terecht. Erger nog, de VN faalt als het om echte oplossingen gaat. Intussen is er de roep om giften, gebruik daarbij vooral uw kritische zin.
Afrikaanse landbouwgrond meer en meer in handen van multinationale producenten van biobrandstof
Afrika is niet alleen een gegeerde plek voor internationale bedrijven op zoek naar essentiële en zeldzame grondstoffen en olie, maar ook landbouwgrond komt er de laatste tijd meer en meer in
Een nieuwe Groene Revolutie zal voedselcrisis in Afrika niet oplossen
In een nieuw rapport van de Amerikaanse denktank Oakland Institute onder de titel Voices from Africa: African Farmers & Environmentalists Speak Out Against a New Green Revolution in Africa<
Web-TV - Het effect van Amerikaanse katoensubsidies op Afrikaanse katoentelers
In de armste streken van Afrika leven miljoenen mensen van het verbouwen van katoen. Maar vooral de subsidies voor de Amerikaanse telers zijn nefast voor de katoenprijs.
Web-TV - Koe 80 heeft een probleem: boer tegen landbouwindustrie
Wil je weten waarom in Afrika mensen de boot nemen naar Europa?
- 1 of 55
- volgende ›