Accueil

Elektrisch fietsen breekt door, meest van al in China

Ook al bestonden er 120 jaar geleden al elektrische fietsen, de doorbraak en snelle groei ervan startte pas eind vorige eeuw. Amper twintig jaar later, in 2016, rijden er maar liefst 210 miljoen elektrische fietsen rond in de wereld.

De verspreiding ervan is echter heel ongelijk. Het land met veruit de meeste elektrische fietsen en fietsers is China. Dat laat zich fel zien in de enorme verkoopcijfers. Die groeiden van 300,000 verkochte fietsen in 2000 tot bijna 33 miljoen exemplaren in 2016, dat zijn er ruim honderd keer meer in zestien jaar tijd.

Ook in West-Europa is de e-fiets in opmars. In 2016 zijn er één miljoen zeshonderdduizend exemplaren aan een leven op weg en fietspad begonnen.

Noord-Amerika loopt achter met amper honderdvijftigduizend verkochten e-fietsen. Andere regio's en continenten halen zelfs geen honderdduizend. (db)

Bronnen
Worldwide sales of electric bicycles in 2016, by region
Electric bicycle

Overname van dit artikel toegelaten voor niet-commerciële en niet-gesubsidieerde organisaties met vermelding van auteur en bron, met weblink. Wij vernemen het graag | Commerciële en/of gesubsidieerde organisaties nemen voor publicatie contact op met info@pala.be

Tot het einde gelezen? En het artikel gewaardeerd?
Dan kan Pala misschien op uw steun rekenen.
We verwelkomen u graag als steungever - klik hier

Een goed artikel? Interessant nieuws? Schenk vrienden, familie, kennissen of collega’s een gratis abonnement, dan hoeven ze Pala nooit te missen. Gebruik daarvoor het geschenkabonneeformulierklik hier

Regio's: 
Landen: 

Lees ook