Accueil

Petitie voor een veel kleinere voetafdruk

De klimaatstrijd is belangrijk. Maar zoals onze reeks over de planetaire grenzen leert, moeten we zowat alle segmenten van onze economie compleet herzien om vergelijkbare welvaart voort te brengen zonder ons natuurlijk kapitaal te vernietigen.

Om dat proces kracht bij te zetten, hebben vorige maand 31 Nederlandse organisaties met in totaal bijna 3 miljoen leden of donateurs de Petitie Brede Welvaart  voor een kleinere ecologische voetafdruk aangeboden aan de regering en de Tweede Kamer. Want, zo staat te lezen, Nederland legt beslag op een onrechtvaardig groot deel van de mondiale gebruiksruimte. En het is geen voorloper inzake duurzaamheid.

Het initiatief is genomen door het Platform Duurzame en Solidaire Economie. Zijn strijd voor een dashboard met een goed overzicht van relevante welvaartsindicatoren resulteerde in 2018 in de Monitor Brede Welvaart. (db)

Bron:
Aanbieding petitie Brede Welvaart
Lees ook
Monitor Brede Welvaart. Begin van antwoord op roep naar duurzaamheid

Overname van dit artikel toegelaten voor niet-commerciële en niet-gesubsidieerde organisaties met vermelding van auteur en bron, met weblink. Wij vernemen het graag | Commerciële en/of gesubsidieerde organisaties nemen voor publicatie contact op met info@pala.be

Tot het einde gelezen? En het artikel gewaardeerd?
Dan kan Pala misschien op uw steun rekenen: uw gift is welkom
op rekeningnummer BE66 5230 4091 1443 van Pala vzw – Leuven.
Of we verwelkomen u graag als vaste steungever - klik hier

Een goed artikel? Interessant nieuws? Neem een gratis abonnement op de Pala nieuwsbrief (maximaal 2 maal per maand), dan hoeft u geen enkel artikel te missen. Gebruik daarvoor het inschrijvingsformulierklik hier

Regio's: 
Landen: 

Lees ook