Accueil

Green Deal leidraad voor herstel na corona? Meeste EU-landen voor, België niet

De milieuministers van 17 EU-landen roepen op om klimaatverandering en verlies van biodiversiteit niet uit het oog te verliezen bij de uitwerking van het economisch herstel na de corona pandemie.

Meer nog, zij bepleiten om de Europese Green Deal centraal te plaatsen in een veerkrachtig herstelbeleid.

De ondertekenende ministers zijn die van Denemarken, Finland, Italië, Letland, Luxemburg, Nederland, Oostenrijk, Portugal, Spanje, Zweden, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Slovakije, Ierland, Slovenië en Malta. Daarbij dus onder andere de drie grootste landen en ook de andere buurlanden van België.

België zelf ontbreekt, de bevoegde ministers zijn het onderling niet eens. De Vlaamse minister ziet de Green Deal als hefboom voor economisch herstel niet zitten. (db)

Lees ook
Pala artikel Green Deal: geen nieuw idee

Bronnen
European Green Deal must be central to a resilient recovery after Covid-19
Roep om groen economisch herstel in Europa

Uw doordachte reacties zijn welkom op het emailadres infoATpala.be

Overname van dit artikel toegelaten voor niet-commerciële en niet-gesubsidieerde organisaties met vermelding van auteur en bron, met weblink. Wij vernemen het graag | Commerciële en/of gesubsidieerde organisaties nemen voor publicatie contact op met info@pala.be

Tot het einde gelezen? En het artikel gewaardeerd?
Dan kan Pala misschien op uw steun rekenen: uw gift is welkom
op rekeningnummer BE66 5230 4091 1443 van Pala vzw – Leuven.
Of we verwelkomen u graag als vaste steungever - klik hier

Een goed artikel? Interessant nieuws? Neem een gratis abonnement op de Pala nieuwsbrief (maximaal 2 maal per maand), dan hoeft u geen enkel artikel te missen. Gebruik daarvoor het inschrijvingsformulierklik hier

Regio's: 
Landen: 

Lees ook

Europees Parlement verhoogt druk om de energie-omslag te realiseren

Adriatische Zee - Gabicce Mare

Een oliebedrijf wil honderden miljoenen schadevergoeding van Italië omdat het niet langer mag boren aan de Adriatische kust. Het Verdrag over het Energiehandvest maakt dit mogelijk. Het Europees Parlement eist een volledige terugtrekking uit dat verdrag als de Commissie niet over de brug komt met een aanvaardbare aanpassing.