Zijn sociale media in staat om sommige jongeren toevlucht tot geweld te laten nemen? Unesco bracht het onderzoek in kaart – meer dan 550 publicaties naar eigen zeggen – en publiceerde daarover de studie Jongeren en gewelddadig extremisme op sociale media. Dit valt op onder de conclusies, uitdagingen en kernpunten.
Er is geen bewijs voor een rechtstreeks verband tussen sociale media en gewelddadige radicalisering van jongeren. Evenmin is de impact van tegenmaatregelen aangetoond.
We weten veel over het gebruik van sociale media door terroristen maar heel weinig over de ontvangst daarvan door jonge mensen.
Media geven bovenmatig aandacht aan sociale media als een verklaring voor gewelddadige radicalisering ten nadele van andere verklaringen.
Het is niet zinvol om sociale media los te beschouwen van andere media.
Eindigen doet dit onderzoek met achttien aanbevelingen, zestien in de samenvatting. U vindt ze allebei online. De links zijn te vinden op Pala.be. (db)
Bron
Unesco rapport Youth and violent extremism on social media. Mapping the research
Het volledige rapport - klik hier
Een samenvatting - klik hier
Overname van dit bericht toegelaten voor niet-commerciële en niet-gesubsidieerde organisaties met vermelding van auteur en bron, met weblink. Wij vernemen het graag | Commerciële en/of gesubsidieerde organisaties nemen voor publicatie contact op met info@pala.be
Tot het einde gelezen? En het artikel gewaardeerd?
Dan kan Pala misschien op uw steun rekenen.
We verwelkomen u graag als steungever - klik hier
Een goed artikel? Interessant nieuws? Schenk vrienden, familie, kennissen of collega’s een gratis abonnement, dan hoeven ze Pala nooit te missen. Gebruik daarvoor het geschenkabonneeformulier – klik hier