Accueil

Wonen morgen – cohousing juridisch in kaart

Hoe zullen we morgen wonen? Ruimtebeslag, sociale cohesie, mobiliteit, energie, zeggenschap…Er zijn veel redenen om het niet alleen te houden bij onze klassieke huizen, appartementen of villa’s, maar ook werk te maken van bv. wooncoöperaties en diverse vormen van samenhuizen of gemeenschappelijk wonen.

Zeker in België komt wie andere woonvormen wil omarmen, dikwijls in een moeras van onduidelijkheid en problemen terecht. Dat probleem is de Hogeschool Gent niet ontgaan. Enkele medewerkers hebben zich gestort op de samenstelling van een juridische gids.

Samen met Febecoop is die studie nu verschenen onder de titel ‘Cohousing vandaag en morgen juridisch in kaart gebracht’. (db)
 

Bron
Deze studie is ook online te vinden – klik hier

Lees ook het Pala artikel Onbekend en veel te onbemind: wooncoöperaties

Uw doordachte reacties zijn welkom op het emailadres infoATpala.be

Overname van dit artikel toegelaten voor niet-commerciële en niet-gesubsidieerde organisaties met vermelding van auteur en bron, met weblink. Wij vernemen het graag | Commerciële en/of gesubsidieerde organisaties nemen voor publicatie contact op met info@pala.be

Tot het einde gelezen? En het artikel gewaardeerd?
Dan kan Pala misschien op uw steun rekenen.
We verwelkomen u graag als steungever - klik hier

Een goed artikel? Interessant nieuws? Schenk vrienden, familie, kennissen of collega’s een gratis abonnement, dan hoeven ze Pala nooit te missen. Gebruik daarvoor het geschenkabonneeformulierklik hier

Regio's: 
Landen: 

Lees ook