Accueil

Hoe de coöperatieve sector verdubbelen?

Hoe krijgen we dubbel zoveel coöperatieve economie? Die vraag is onderwerp van discussie in Groot-Brittannië sinds de Labour partij die ambitie liet horen.

Labour is overigens niet alleen met haar belangstelling voor coöperaties. Ook de Liberal Democrats en de Scottish National Party ondersteunen coöperatieve initiatieven in respectievelijk de energiesector en de landbouw- en voedingssector.

Vier sleutelstappen

Terug naar de titelvraag. Welke stappen zou de politiek kunnen zetten om de ontwikkeling van de coöperatieve economie te versnellen? Ed Mayo neemt de uitdaging aan en serveert alvast vier sleutelstappen.

Voorop een fors engagement voor een maatschappelijke economische ontwikkeling.

In tweede instantie, een bedrijfskader dat uitnodigend is voor coöperaties.

Derde stap, zorg ervoor dat mensen sneller geld investeren in coöperaties.

Ten vierde, promotie en steun voor werknemers die hun bedrijven willen overnemen om er werknemerscoöperaties van te maken.

Het is alvast een stevige voorzet. Maar het staat iedereen vrij om nog andere stappen te onderscheiden, nog andere manieren om werk te maken van coöperaties. (db)

Bronnen
How to double the UK co-operative sector? 
Alternative models of ownership – rapport voor Britse Labour partij

Uw doordachte reacties zijn welkom op het emailadres infoATpala.be

Overname van dit artikel toegelaten voor niet-commerciële en niet-gesubsidieerde organisaties met vermelding van auteur en bron, met weblink. Wij vernemen het graag | Commerciële en/of gesubsidieerde organisaties nemen voor publicatie contact op met info@pala.be

Tot het einde gelezen? En het artikel gewaardeerd?
Dan kan Pala misschien op uw steun rekenen.
We verwelkomen u graag als steungever - klik hier

Een goed artikel? Interessant nieuws? Schenk vrienden, familie, kennissen of collega’s een gratis abonnement, dan hoeven ze Pala nooit te missen. Gebruik daarvoor het geschenkabonneeformulierklik hier

Regio's: 

Lees ook

Europees Parlement verhoogt druk om de energie-omslag te realiseren

Adriatische Zee - Gabicce Mare

Een oliebedrijf wil honderden miljoenen schadevergoeding van Italië omdat het niet langer mag boren aan de Adriatische kust. Het Verdrag over het Energiehandvest maakt dit mogelijk. Het Europees Parlement eist een volledige terugtrekking uit dat verdrag als de Commissie niet over de brug komt met een aanvaardbare aanpassing.