Accueil

Meer dan vijfduizend vijfhonderd Duitse coöperaties

Goede voorbeelden kunnen stimuleren, zoals de coöperaties uit buurland Duitsland. Eind 2017 zijn ze met meer dan vijfduizend vijfhonderd. Samen tellen ze bijna twintig miljoen leden.

De meeste coöperanten zijn lid van één van hun 915 coöperatieve banken. Meest verspreid zijn de Raiffeisen coöperaties die actief zijn in handel, diensten en voor de landbouw. Zij zijn met maar liefst 2.104.

De energiecoöperaties zijn met 862. Zoveel coöperatief initiatief zorgt ervoor dat de hernieuwbare energieproductie in Duitsland voor een heel groot deel in handen is van burgers en niet van de klassieke energieconcerns die de energietransitie onvoldoende ernstig namen.

Opvallend is ook het aantal kleine industriële bedrijven, distributie- en dienstencoöperaties. Zo zijn er 1.342 met een gezamenlijke omzet van wel 133 miljard euro… (db)

Bron
Coöperaties in Duitsland

Lees ook
Van wie is de hernieuwbare energie? - In Duitsland is hernieuwbare energie voor groot deel in handen van burgers (24-5-2018)
Het is onze burgerenergie - Vrijwel overal in Europa strijden burgers voor hun energie (17-12-2014)


Overname van dit artikel toegelaten voor niet-commerciële en niet-gesubsidieerde organisaties met vermelding van auteur en bron, met weblink. Wij vernemen het graag | Commerciële en/of gesubsidieerde organisaties nemen voor publicatie contact op met info@pala.be

Tot het einde gelezen? En het artikel gewaardeerd?
Dan kan Pala misschien op uw steun rekenen: uw gift is welkom
op rekeningnummer BE66 5230 4091 1443 van Pala vzw – Leuven.
Of we verwelkomen u graag als vaste steungever - klik hier

Een goed artikel? Interessant nieuws? Neem een gratis abonnement op de Pala nieuwsbrief (maximaal 2 maal per maand), dan hoeft u geen enkel artikel te missen. Gebruik daarvoor het inschrijvingsformulierklik hier

Landen: 

Lees ook