Home

BeauVent overweegt herziening dividendbeleid

Op de Algemene Vergadering in mei 2019 stelden enkele coöperanten van BeauVent vragen over de financiële vooruitzichten en het uitbetaalde dividend dat al vele jaren zes procent bedraagt. Blijft dit zo?

Aanleiding was onder andere dezelfde vaststelling die de Pala CoopWijzer al maakte voor de jaren 2016 en 2017. Ook in 2018 was de gemaakte winst ontoereikend voor het uitbetalen van 6 procent dividend.

Toch lukt het om ook deze maal zes procent uit te keren. Maar daarvoor moet de energiecoöperatie BeauVent dus ook putten uit de reserves.

Vraag is of het de volgende jaren zes procent kan blijven. BeauVent noemt dit uitdagend omdat ook de succesvolle kapitaalsoproep van 4 miljoen euro het uitkeren van het maximum dividend onder druk zet.

De coöperatie bestudeert een herziening van haar dividendbeleid en geeft mee dat er een kans is dat hierover een bijkomende vergadering wordt samengeroepen. (db)

Klik hier om de gratis Pala CoopWijzer over BeauVent te bestellen
 

Overname van dit artikel toegelaten voor niet-commerciële en niet-gesubsidieerde organisaties met vermelding van auteur en bron, met weblink. Wij vernemen het graag | Commerciële en/of gesubsidieerde organisaties nemen voor publicatie contact op met info@pala.be

Tot het einde gelezen? En het artikel gewaardeerd?
Dan kan Pala misschien op uw steun rekenen: uw gift is welkom
op rekeningnummer BE66 5230 4091 1443 van Pala vzw – Leuven.
Of we verwelkomen u graag als vaste steungever - klik hier

Een goed artikel? Interessant nieuws? Neem een gratis abonnement op de Pala nieuwsbrief (maximaal 2 maal per maand), dan hoeft u geen enkel artikel te missen. Gebruik daarvoor het inschrijvingsformulierklik hier

Landen: 

Lees ook