Home

Nieuw - BeauVent CoopWijzer 2019

De energiecoöperatie BeauVent blijft zowel ecologisch, sociaal als economisch goed presteren.
Het is echter onzeker of ze zes procent dividend kan blijven uitkeren aan haar coöperanten.

Bestel hier de nieuwe gratis Pala CoopWijzer over BeauVent

Ook coöperaties moeten hun jaarrekeningen neerleggen bij de Nationale Bank, en verslag uitbrengen voor hun algemene vergadering. Dat maakt het mee mogelijk om de CoopWijzer voor de energiecoöperatie BeauVent te actualiseren.

Meest opvallend is dat BeauVent er blijft in slagen om haar prima ecologische en sociale prestaties te combineren met al even goede economische resultaten.

Ze behoudt haar dynamiek met investeringen in nieuwe windturbines, warmtekrachtkoppeling, zonne-installaties en een warmtenet. In maart 2019 bezorgden de coöperanten hun bedrijf in 48 uur de 4 miljoen euro die daarvoor nodig zijn.

Ook voor 2018 lukte het om het maximum van zes procent dividend uit te keren. Maar daarvoor was de winst in de voorbije drie jaren 2016-2018 niet groot genoeg. BeauVent moest ook putten uit de reserves. Vraag is of het de volgende jaren zes procent kan blijven. (db)

Klik hier om de nieuwe gratis Pala CoopWijzer over BeauVent te bestellen

Overname van dit artikel toegelaten voor niet-commerciële en niet-gesubsidieerde organisaties met vermelding van auteur en bron, met weblink. Wij vernemen het graag | Commerciële en/of gesubsidieerde organisaties nemen voor publicatie contact op met info@pala.be

Tot het einde gelezen? En het artikel gewaardeerd?
Dan kan Pala misschien op uw steun rekenen: uw gift is welkom
op rekeningnummer BE66 5230 4091 1443 van Pala vzw – Leuven.
Of we verwelkomen u graag als vaste steungever - klik hier

Een goed artikel? Interessant nieuws? Neem een gratis abonnement op de Pala nieuwsbrief (maximaal 2 maal per maand), dan hoeft u geen enkel artikel te missen. Gebruik daarvoor het inschrijvingsformulierklik hier

Landen: 

Lees ook