Home

Bristol ontvangt fair trade gemeenten uit 20 landen

Bristol, grote stad in Zuid-Engeland, was begin juli de trefplaats voor fair trade gemeenten. Ze ronden hun bijeenkomst af met de Bristol Resolution, een oproep voor meer fair trade en duurzame economie .

De 9de internationale conferentie van fair trade gemeenten verzamelde 240 mensen. Ze kwamen uit 20 landen, vooral uit Europese landen, maar ook uit Colombia, Japan, Libanon en de VS. Goed om weten, er zijn in totaal nu al meer dan 1700 fair trade gemeenten, waarvan 167 in België (154 in Vlaanderen) en 56 in Nederland.

Gaststad Bristol liet haar invloed gelden. Niet echt verwonderlijk voor een stad die nu ook Europese groene hoofdstad is, en daarom graag de band legt tussen fair trade en duurzaamheid.

Daarvan getuigt de Bristol Resolution die o.a. werd voorgesteld ondertekend door de lokale burgemeester. Dat document roept lokale politieke verantwoordelijken op om meer werk te maken van fair trade en zo een duurzame economie te bevorderen. Het verwijst daarvoor naar de nieuwe Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen die dit jaar de Millenniumdoelstellingen vervangen.

Omdat de organisatoren wel weten dat fair trade niet noodzakelijk gezien wordt als duurzaam en door velen zeker niet wordt geassocieerd met duurzaamheid, lanceerden ze ook de film ‘How green is fair trade?’

(db)
 

Klik hier voor de Bristol resolutie, de film en nog veel meer documenten

Web-tv – de film ‘How green is fair trade?’ is ook hier te vinden

Voor meer info over fair trade gemeenten, ga naar www.fairtradetowns.org  of www.fairtradegemeenten.be 

fair trade is ook een trefwoord in het Pala woordenboek – klik hier

Regio's: 

Lees ook