Home

Feest der herkenning

Lezersbrief

Goedendag,

Met waanzinnig veel plezier heb ik Pala.be ontdekt en steun u graag. Laat mij s.v.p. weten of zo de 5€/maand gaat lukken (...)

Complimenten ook voor de artikelen over politieke dwaasheden. Wat een feest der herkenning, al zit ik in Nederland.

Al jaren roep ik soortgelijks, maar net anders, bv.: regeren is vooruitzien, dus we worden al 40 jaar niet geregeerd.

Maar ik kan het niet zo mooi en precies zeggen.

Geweldig om zo geholpen te worden met mijn gelijkende, maar meer ongeorganiseerde gedachten, als ik dat zo mag formuleren.

Ook omdat ik - tegen wil en dank, door toeval - sinds een jaar plaatsvervangend en parttime als verbijsterde burger in de gemeenteraad zit. Ik probeer op mijn onbenullige manier anderen te overtuigen van hun verantwoordelijkheid voor burger en samenleving.

Ik zou daarom graag delen uit de teksten van Dirk Barrez gebruiken in stukjes en praatjes, die ik inzet voor bewustwording bij verstandige mensen en zelfs 'politici' of voor onze aanhang via eigen blaadje. Uiteraard met 'credits' voor inspiratie en/of tekst.

Ik zit namelijk écht met kromme tenen in de gemeenteraad; vooral om de mentaliteit, het niveau én vooral de motivatie van de 'politici'. Deze kunnen en/of willen niet begrijpen wat ik zeg. (...)

Het is als blazen tegen een steen, dus alle hulp is welkom!

Ik hoop daarom dat u mij toestaat stukken als inspiratie te gebruiken.

Mvg,

ing. Wieland Koornstra, 20 mei 2023

Geschokte burger, spartelende zelfstandige
en onbezoldigd parttime plaatsvervangend raadslid (met tenenkramp)

****************************************

Geachte Wieland Koornstra,

Dank voor de waardering in uw mail, vooral in die uitdrukking 'feest der herkenning'. Ook al zijn er opvallende verschillen in de kwaliteit van politiek bestuur - gelukkig maar want het toont aan dat het beter kan - politieke dwaasheden zijn van alle tijden en plaatsen. Bijna nog erger is het als samenlevingen zowat collectief weigeren ervan te leren... voor mij zowat de hoofdreden om het boek '11 politieke dwaasheden' te schrijven, niet zonder de dwaasheden ook aan te vullen met voorstellen om beter te doen.

Zoals u terecht opmerkt, en zoals ik vele malen kon vaststellen, het is uiterst moeilijk om vruchtbaar politiek te bedrijven en effectief de toekomst op de beste wijze voor te bereiden. Toch is het immens belangrijk om niet ontmoedigd te geraken en te willen blijven overtuigen en verbeteren in het algemeen belang. Ik wens u daar alle succes bij.

Als u dat kan helpen, geef ik graag toestemming om delen van mijn teksten te gebruiken, inderdaad met vermelding van auteur en tekstbron zoals u aangeeft. Misschien is meest nuttig om ook de website te vermelden zodat nog anderen er net zoals u kennis mee kunnen maken.

Met vriendelijke groeten,

Dirk Barrez, 23 mei 2023

Hoofdredacteur Pala.be en auteur 11 politieke dwaasheden

Regio's: 

Lees ook