Accueil

Unilever waarschuwt Google en Facebook

Dat er meer dan genoeg redenen zijn om kritisch te zijn over de elektronische prikkeldraad die Google, Facebook en andere digitale supermachten in onze publieke ruimte plaatsen is bekend. De wereld is geconfronteerd met een nooit geziene en onverantwoorde economische machtsconcentratie, met de grofste informatieve manipulatie, desinformatie en vals nieuws, zelfs met de ondermijning van de democratie.

Dan is het nuttig om een interessante ontwikkeling te beklemtonen, namelijk dat andere economische machtsspelers zich roeren. Na onder andere klassieke mediaconcerns als bv. het Duitse Springer, is Unilever het jongste bedrijf in de rij. Het kwam op 12 februari 2018 met de verklaring Unilever will not invest in online platforms that create division.

Deze voedingsmultinational, een gigant met al even aanzienlijke advertentiebudgetten, dreigt ermee niet langer te adverteren op de platforms van Google en Facebook. Unilever vindt dat ze onvoldoende inspanningen leveren om extremisme en onwettige inhoud te weren.

Het valt te betwijfelen dat Unilever alleen het tij zou kunnen keren. Daarvoor is meer nodig, nog meer adverteerders die dezelfde positie innemen, en ook effectief hun advertenties stopzetten, maar ook politieke initiatieven van o.a. de EU en Duitsland, en ook een samenleving die steeds meer laat blijken dat ze in haar vertrouwen is beschaamd, en daadwerkelijk alternatieven begint te omarmen. (db)

Bron
Verklaring van Unilever - Unilever will not invest in online platforms that create division
Artikel Unilever threatens to pull ads from Facebook and Google


Uw doordachte reacties zijn welkom op het emailadres infoATpala.be

Overname van dit artikel toegelaten voor niet-commerciële en niet-gesubsidieerde organisaties met vermelding van auteur en bron, met weblink. Wij vernemen het graag | Commerciële en/of gesubsidieerde organisaties nemen voor publicatie contact op met info@pala.be

Tot het einde gelezen? En het artikel gewaardeerd?
Dan kan Pala misschien op uw steun rekenen.
We verwelkomen u graag als steungever - klik hier

Een goed artikel? Interessant nieuws? Schenk vrienden, familie, kennissen of collega’s een gratis abonnement, dan hoeven ze Pala nooit te missen. Gebruik daarvoor het geschenkabonneeformulierklik hier

Regio's: 

Lees ook