Home

Wij hopen dat u onze vrijheid koestert

In 2015 hebben we meer werk kunnen maken van Pala, zowel van de nieuwsbrief als op de vernieuwde website. Het grote aantal lezers en jullie reacties wijzen op de noodzaak. De actualiteit – latent of heet – van onze globaliserende wereld vraagt om berichtgeving en inhoud die niet zomaar de nieuwsstroom volgt… of die nieuwsstroom net verrijkt met heel andere accenten en informatie die er toe doet, zoals in deze Pala o.a. over de klimaatroes en over actievoeren met visie.

We beschikken over de middelen en de energie om die inspanning in 2016 en 2017 versterkt verder te zetten. Dat kan omdat we ons concentreren op het journalistieke werk en veel minder diensten leveren aan derden. Cruciaal is dan wel om in die periode andere inkomstenstromen op gang te brengen.

Deels rekenen we daarvoor op de Pala lezers. We hopen dat elk van u wil overwegen om steungever te worden, bv. voor 2 euro per maand. Een ander bedrag mag ook natuurlijk. Denk niet, mijn bijdrage kan het verschil niet maken, het zijn net vele lezers samen die de toekomst van Pala kunnen verzekeren.

Hoe meer lezers steungever worden, hoe autonomer Pala is en hoe minder energie we moeten steken in alternatieve financiering (1). Wij hopen dat u eveneens die vrijheid koestert, u kan ze met uw steun verzekeren.

Een gift, ook een éénmalige gift, kan op Triodos-rekeningnummer BE66 5230 4091 1443 van Pala vzw - Hoveniersdreef 25, 3001 Leuven-Heverlee met vermelding 'steun Pala vzw'. Of u kan dus kiezen voor een maandelijks bedrag, hoe klein ook. Waarvoor alvast hartelijk dank. Speciale dank ook aan de trouwe lezers en lezeressen die nu al Pala maandelijks steunen met 2 euro of meer.

Namens Pala vzw
Jan Rutgeerts

(1) Ter informatie, Pala ontvangt momenteel geen subsidies, hoeft dus geen energie te steken in loodzware bureaucratische verantwoordingsprocedures en zich niet te plooien naar welke subsidievereiste ook.