Home

Web-TV - Armoede maakt ziek

Duur: 
9'29"

Longontsteking, diarree, mazelen, malaria, tuberculose, cholera... het lijken vooroorlogse kwelduivels. Maar zelfs nu laten deze ziekten donkere sporen na in grote gebieden van de wereld. En dan hebben we het nog niet eens over aids.

Niemand is verzekerd van een goede gezondheid. Maar wie onvoldoende te eten heeft, of zeer eenzijdig eet, kan een goede gezondheid zeker vergeten.

Elke gezondheidszorg begint bij armoedebestrijding. Want armoede plus de bijhorende ondervoeding maakt ziek. Alleen voldoende inkomen zorgt ervoor dat mensen zich degelijk kunnen voeden en het fundament leggen voor een goede gezondheid.

een reportage uit Senegal van Dirk Barrez

 

Landen: 
Thema: 
Regio's: 
Share buttons: 

Lees ook

Hoe komt gezondheidszorg in ieders bereik?

Betaalbare gezondheidszorg voor iedereen. Het is al vele jaren één van de grote internationale dromen. Tegelijk blijft het voor honderden miljoenen mensen een onhaalbare droom, en bijten overheden en samenlevingen hun tanden stuk op deze belangrijke opdracht. Brengt onderzoek redding?

Het Instituut voor Tropische Geneeskunde ging op zoek naar de beste wijze om in lage- en midden-inkomenslanden betaalbare gezondheidszorg voor iedereen te realiseren, met in het bijzonder aandacht voor de zwaksten in de samenleving.