Home

Alternative Finance Festival

Vorig weekend heeft in Nederland het Alternative Finance Festival plaatsgevonden. Aanleiding was de start van de financiële crisis tien jaar geleden die vele samenlevingen en hun overheden tientallen miljarden heeft gekost… en vooral dat er sindsdien, ook al zijn er wel enkele ingrepen geweest, toch fundamenteel weinig is veranderd.

Het is onbegrijpelijk dat we heel ons maatschappelijke huishouden, vrijwel alle creatie van welvaart en welzijn, laten steunen en afhangen van een financieel systeem waarvan we weten dat het onbetrouwbaar is en zelfs elke dag kan kapseizen.

Dat verontrust ook een pak Nederlandse organisaties die daarom op zoek zijn naar werkbare alternatieven. In enkele workshops zijn een aantal daarvan voorgesteld, bv. om iedereen een veilige rekening te geven bij de Nationale Bank.

Wellicht zijn er nog belangstellenden die willen weten welke voorstellen de ronde doen, waaraan wordt gewerkt of die in praktijk worden gebracht. Zij kunnen nog altijd een blik werpen op het programma van die workshops.

En ook de rubriek initiatieven aan het woord biedt zicht op wat financieel anders zou kunnen. Aan u, lezer of lezeres, om te beoordelen of we zo ver genoeg geraken in de transitie naar een betrouwbaar financieel systeem. (db)

Bronnen

Programma van het Alternative Finance Festival met het overzicht van de workshops
Rubriek Initiatieven aan het woord

Overname van dit artikel toegelaten voor niet-commerciële en niet-gesubsidieerde organisaties met vermelding van auteur en bron, met weblink. Wij vernemen het graag | Commerciële en/of gesubsidieerde organisaties nemen voor publicatie contact op met info@pala.be

Tot het einde gelezen? En het artikel gewaardeerd?
Dan kan Pala misschien op uw steun rekenen: uw gift is welkom
op rekeningnummer BE66 5230 4091 1443 van Pala vzw – Leuven.
Of we verwelkomen u graag als vaste steungever - klik hier

Een goed artikel? Interessant nieuws? Neem een gratis abonnement op de Pala nieuwsbrief (maximaal 2 maal per maand), dan hoeft u geen enkel artikel te missen. Gebruik daarvoor het inschrijvingsformulierklik hier