Home

De kikker die zich niet laat koken | nieuw boek

Al tweeëntwintig maal reisde Luc Vankrunkelsven door Brazilië. Dat leidde al meer dan eens tot een boek over de verwevenheid tussen wat in dat land en in Europa en elders gebeurt.

Zoals bijvoorbeeld het Amazonewoud en de Cerrado die moeten wijken voor het verbouwen van soja, bestemd voor de export naar Europa.
Of zoals de dominantie van een monotone industriële landbouw die mensen en natuur geen plek gunt.
Of nog, zoals de verwante vormen van verzet die boerenlandbouw wereldwijd een nieuwe toekomst willen bezorgen.

Ook nu resulteerden de twee voorbije reizen opnieuw tot een boek. Het kreeg als titel De kikker die zich niet laat koken. Die metafoor voor de mens die zich niet laat doen is heel actueel in het licht van de recente evoluties. Het is allesbehalve makkelijk in een Brazilië waar sociale bewegingen en sociale oogmerken politiek onderaan de agenda belandden.

Pala maakte een kleine selectie aan artikels gebaseerd op drie hoofdstukken uit het boek. Het eerste artikel behandelt de vernietiging van de Braziliaanse Cerrado, een immense savanne van vele honderdduizenden vierkante kilometers.

Info boek: Vankrunkelsven Luc, De kikker die zich niet laat koken, 2018, 170 p., 19 euro
voor info en bestellen - klik hier of klik hier

Lees ook het artikel
Ultieme vernietiging van de Braziliaanse Cerrado?

Een goed artikel? Interessant nieuws? Neem een gratis abonnement op de Pala nieuwsbrief (maximaal 2 maal per maand), dan hoeft u geen enkel artikel te missen. Gebruik daarvoor het inschrijvingsformulierklik hier

Landen: 

Lees ook