Home

Scherpstellen | recht naar financiële stommiteit

Wat was het enige land dat in de financiële crisis z’n grootste bank aan het buitenland verpatste? En zo de nog grotere en potentieel gevaarlijker systeembank BNP-Paribas-Fortis maakte?

Hetzelfde land dat nu ook Belfius wil verkopen en toevertrouwen aan dezelfde financiële markten die toch al genoeg rampen hebben veroorzaakt, en even onbetrouwbaar blijven als altijd.

Het is een stommiteit die onze 'regerende' politici blijkbaar zullen begaan en waar ze recht naartoe gaan.

Terwijl ze alle inwoners zouden kunnen betrekken om van Belfius echt gemeengoed te maken, een bank in handen van burgers en overheden. Gezamenlijk zouden ze haar kunnen opdragen om in alles een voorbeeldbank te zijn die haar spaarders, de economie en de samenleving dient. (db)

Lees het volledige voorstel dat ook verscheen in het boek Coöperaties. Hoe heroveren we de economie?


Uw doordachte reacties zijn welkom op het emailadres infoATpala.be

Overname van dit artikel toegelaten voor niet-commerciële en niet-gesubsidieerde organisaties met vermelding van auteur en bron, met weblink. Wij vernemen het graag | Commerciële en/of gesubsidieerde organisaties nemen voor publicatie contact op met info@pala.be

Een goed artikel? Interessant nieuws? Schenk vrienden, familie, kennissen of collega’s een gratis abonnement, dan hoeven ze Pala nooit te missen. Gebruik daarvoor het geschenkabonneeformulierklik hier

Lees ook