Home

DVD en internet tv: Het Gezicht van de Honger en het Afrikaanse katoenverhaal

Het Gezicht van de Honger - DVD
Extreme armoede en honger uitroeien, dat is de eerste Millenniumdoelstelling. Maar hoe doe je dat? Met een duurzame landbouw en voedselsoevereiniteit voor de hele wereld, dat is waar bijna alle Vlaamse ontwikkelingsorganisaties en vele milieu NGO’s zich twee jaar lang voor gaan inspannen, ook informatief, binnen de campagne De Tijd Loopt.
Voor wie wil begrijpen hoe ondervoeding, honger en armoede tot stand komen en ook wil weten hoe het anders kan is er nu de DVD Het gezicht van de honger & Nieuwe Gezichten, twee films over hoe honger toeslaat in een Afrikaans dorp en wat te doen (zie ook het Afrikaanse katoenverhaal hierna)
Meer info. op www.globalsociety.be

Het Afrikaanse katoenverhaal, te zien op internet
Twintig miljoen Afrikanen uit veelal de armste landen ter wereld leven van katoen. Maar hun povere inkomen is onder het levensminimum getuimeld. Altijd maar dalende prijzen op de wereldmarkt door oneerlijke concurrentie van gesubsidieerde katoenteelt in vooral de Verenigde Staten en geen eigen verwerkingsindustrie, dat is het drama van de Afrikaanse katoentelers.
Het Afrikaanse katoenverhaal, een fragment uit Het Gezicht van de Honger, is vanaf deze week te zien op uw computerscherm, surf naar www.globalsociety.be en neem even wat tijd om 5 minuten reportage te downloaden.
Een nagelnieuw katoendossier is te lezen in de net verschenen editie van het Nederlandse tijdschrift Vice Versa
http://www.viceversaonline.nl/viceversa/thema_s/hervormingen_in_afrikaanse_katoensector_wapen_tegen_armoede

Regio's: 

Lees ook