Tot eind maart vergadert in het Zuidbraziliaanse Curitiba de biodiversiteitconferentie. Ze heeft al beslist om het moratorium op terminatorzaden te verlengen. Door het zogenaamde terminatorgen in planten in te brengen, maken deze planten zichzelf onvruchtbaar en brengen ze alleen maar steriele zaden voort. Grote multinationale bedrijven zijn in deze technologie geïnteresseerd omdat ze landbouwers dwingt via hun kassa te passeren om aan nieuw zaaigoed te geraken. Maar de nieuwe technologie mag dus niet in het open veld worden getest, tot grote tevredenheid van o.a. de meeste boeren, vele milieugroepen en heel wat Europese politici.
IPS
meer http://www.ikwilniet.org/hotnews.php?news=detail&id=01557
Terminatorgen blijft in het laboratorium
Lees ook
Al wat leeft op aarde, de cijfers die meest van al tellen
Nog altijd bedreigt de inname van grond het meest de natuur. Maar klimaatverandering wordt snel de grootste oorzaak. Dat de populaties van wilde dieren in nog geen vijftig jaar gemiddeld twee derde daalden toont hoe dramatisch de biodiversiteit instort. Hoog tijd voor meer natuur.
De voedselcrisis en een Long Food Movement
Opnieuw treft honger minstens 800 miljoen mensen en kraakt de wereldwijde distributie van eten. Corona en de oorlog in Oekraïne verergeren de voedselcrisis en maken het falen van het mondiale voedselsysteem heel zichtbaar. Een Long Food Movement ziet oplossingen… al vertoont ze ook grote blinde vlekken.
Overal maken we de grond kapot. Terwijl herstel slim is én kan
De achteruitgang van bossen, grasland, drasland én akkers gebeurt overal op aarde. Het herstel ervan is dringend voor het welzijn van de menselijke soort. Goede voorbeelden tonen dat het kan.
Club van Rome conferentie over 'From Farm to Fork' staat online
Komt er eindelijk een fair, gezond en milieuvriendelijk voedselsysteem in de Europese Unie? De recente conferentie 'From Farm to Fork, sustainable food systems and the EU Green Deal' probeerde te antwoorden op die vragen. Ze is nu volledig online te volgen.
Best voorbij de bosbranden kijken in de aanstormende jaren twintig
Boden de Australische bosbranden de beelden van het jaar? Of de wijngaarden die voor het eerst kapot brandden door de hitte? We kijken best voorbij de bosbranden naar die voor iedereen levensbelangrijke kwestie: wat schaft de pot morgen nog?
- 1 van 175
- volgende ›