Home

Scherpstellen | Dit zou de zwaarste coronafout van China kunnen zijn

Begin juni is na twee maanden een einde gekomen aan de corona lockdown die vijfentwintig miljoen mensen trof in de Chinese grootstad Shanghai.

Natuurlijk was het laks en fout van China om weken verloren te laten gaan toen het coronavirus opdook in Wuhan… om dan te opteren voor een strenge en succesvolle lockdown voor zowat 57 miljoen mensen in de provincie Hubei.

Maar wellicht de grootste fout van China was om het coronavirus te laten ontsnappen naar het buitenland. Want daar kon het virus zich pas echt massaal verspreiden en volop muteren tot veel besmettelijker varianten. Zo verspeelde de wereld elke kans om het virus nog uit te roeien.

En China betaalt zwaar voor die 'export'. De nieuwe varianten bereiken ook China en vormen een aanzienlijk groter gevaar voor verspreiding, en dus voor het zerocovidbeleid. Tot nu signaleert Wikipedia in 2022 vijf lockdowns, met die van Shanghai als belangrijkste.

Volgens diezelfde bron zouden sinds het begin van de pandemie in totaal iets meer dan 100 miljoen Chinezen getroffen zijn door lockdowns, dat is een goede 7 procent van de bevolking. (db)

Bron

Wikipedia - COVID-19 lockdown in China

Lees met betrekking tot China ook deze recente Pala bijdragen
Wereld onbehaaglijk gewrongen tussen VS en China, tussen metamacht en totalitarisme
artikelreeks Onweer over China met als eerste deel Onweer na onweer teistert China na de gemiste industriële revolutie 

Landen: 

Lees ook