Home

TransitieFestivaldag Circulaire Economie 28 oktober 2016

Het TransitieFestival telt in 2016 niet één dag maar biedt van 22 tot 30 oktober activiteiten op locaties in alle Vlaamse provincies. En waar vind ik daarin dan mijn vertrouwde transitiefestival van de vorige edities? Dat is de TransitieFestivaldag geworden op vrijdag 28 oktober, geserveerd door het vertrouwde Transitienetwerk Middenveld.

Uitgangspunt is dat de circulaire economie al te vaak wordt geschetst aan de hand van technische en technologische vernieuwingen. Het Transitienetwerk Middenveld kijkt verder. Wat is de maatschappelijke betekenis van dergelijke omwenteling? Wie neemt welke rol op?

De Festivaldag staat garant voor uitdagende debatten, verdiepende lezingen en interactieve workshops. Maak je keuze uit het dagprogramma en ga mee op zoek naar de bouwstenen en het cement van ‘onze circulaire economie’:

Om te starten: op de sofa met Frans Timmermans, vice-president van de Europese commissie, over zijn en onze circulaire droom.

En vervolgens waaieren we uit over onder andere:

- Een politiek repaircafé met politici uit vijf partijen: Kathleen Van Brempt (sp.a), Meyrem Almaci (Groen), Robrecht Bothuyne (CD&V), Andries Gryffroy (N-VA) en Willem-Frederik Schiltz (Open VLD)

- Boekvoorstelling TRANSITIE toegespitst op de vraag: hoe geraken we van het kleine verzet in het grote verzet van een circulaire economie n.a.v. het verschijnen van TRANSITIE. Onze welvaart van morgen. Dat is een essentiële en uitdagende opdracht voor burgers en hun vele middenveldorganisaties. De eerste reflecties komen alvast van Caroline Copers - algemeen secretaris Vlaams ABVV, Vera Dua - voorzitter BBL en Patrick Develtere - voorzitter beweging.net… en verder van al wie actief wil participeren in deze werkgroep

- Ons voedselsysteem moet radicaal anders. Agro-ecologie doorheen de keten

- Volksvergadering in 2036: De circulaire stad

- The workers club. Onze jobs. Het kan anders

- Circulair productontwerper voor één dag

- Duurzaam beleggen via divestment

Praktisch
Vrijdag 28/10, 9.30 – 16.00, Kunstencentrum Vooruit, Gent
Prijs: Inkom met lunch: €13. Inkom zonder lunch: €8.
Info en inschrijvingen via www.transitienetwerkmiddenveld.be/festivaldag

Voor informatie over het transitiefestival, klik hier