Home

De Kleine Aarde 50 jaar - tentoonstelling

Al sinds 1973 pioniert De Kleine Aarde voor een duurzame wereld. Die halve eeuw is aanleiding voor een tentoonstelling over verleden en toekomst.

Van Jan Juffermans verschenen in Pala al enkele bijdragen die steeds wortelen in zijn ijver voor duurzaamheid en een Eerlijk Aarde-aandeel. Hij was meer dan 30 jaar medewerker van De Kleine Aarde, een duurzaamheidscentrum dat zich in 1973 vestigde in het Nederlandse Boxtel. Het bewees vorig jaar nog zijn relevantie met een duurzaam woongebouw dat 22 sociale huurappartementen bevat.

Vijftig jaar pionieren voor duurzaam en circulair leven, dat betekent veel redenen om terug te kijken. Het levert een tentoonstelling op in Museum Boxtel die wegwijs maakt in de ambities en de geschiedenis van De Kleine Aarde.

Rode draad voor de expositie biedt de zogenaamde Canon van De Kleine Aarde die iedere bezoekster/er ook mee naar huis krijgt.

Allicht is vooruitkijken meest belangrijk want een duurzame welvaartscreatie is urgenter dan ooit. De toekomstplannen van De Kleine Aarde ontbreken dus niet.

Voor info over de tentoonstelling Museum Boxtel
Meer weten over De Kleine Aarde

Landen: 
Thema: 

Lees ook

Wanneer is de eerste Grote Footprint-herdenking, in 2162?

Indrukwekkend was de grote slavernij-herdenking: goede woorden, mooie beelden, indringende zang en natuurlijk het onderkennen van de vreselijke geschiedenis die onze voorouders hebben veroorzaakt. Met ongekend leed en negatieve gevolgen tot vandaag: de 'doorwerking' zoals het terecht werd genoemd. Wanneer herdenken we dan de 'Footprints' van de rijken?