Home

Duitse multinational Fresenius ontwijkt net als Amazon of Google belastingen

Het haalt minder media-aandacht. Maar het Duitse beursgenoteerde bedrijf Fresenius ontwijkt al even hard belastingen als de Amerikaanse digitale giganten Apple, Amazon of Facebook.

Fresenius is een reus in de medische sector met in 2018 een omzet van 33,5 miljard euro en een netto winst van 2 miljard. Een studie van CICTAR wijst er nu op dat Fresenius agressief tewerk gaat om belastingen te vermijden.

In de voorbije tien jaar is Fresenius er, aldus Cictar, in geslaagd om bijna 3 miljard euro minder aan belastingen te betalen. Wat daarbij stevig helpt, is dat 8 miljard onbelaste winst zich bevindt in een hele resem belastingparadijzen.

Gabriel Zucman, economieprofessor in Berkeley, laat weten “dat zijn onderzoek aantoont dat Duitsland wel eens meest van alle EU-landen inkomsten verliest aan belastingparadijzen.”

Bronnen
EPSU artikel The Fresenius case: Health company avoids taxes just like Amazon and Google
De volldige studie is te vinden op de website van CICTAR
 

Uw doordachte reacties zijn welkom op het emailadres infoATpala.be

Overname van dit artikel toegelaten voor niet-commerciële en niet-gesubsidieerde organisaties met vermelding van auteur en bron, met weblink. Wij vernemen het graag | Commerciële en/of gesubsidieerde organisaties nemen voor publicatie contact op met info@pala.be

Tot het einde gelezen? En het artikel gewaardeerd?
Dan kan Pala misschien op uw steun rekenen: uw gift is welkom
op rekeningnummer BE66 5230 4091 1443 van Pala vzw – Leuven.
Of we verwelkomen u graag als vaste steungever - klik hier

Een goed artikel? Interessant nieuws? Neem een gratis abonnement op de Pala nieuwsbrief (maximaal 2 maal per maand), dan hoeft u geen enkel artikel te missen. Gebruik daarvoor het inschrijvingsformulierklik hier

Regio's: 
Landen: 

Lees ook