Home

Wie wordt Frans president in april 2022?

Wint Macron nogmaals de presidentsverkiezingen? Beleeft Frankrijk een nieuwe opstoot van politiek extremisme, zelfs een doorbraak? Of duikt er een verrassing op?

Een volgend moeilijk moment voor de democratie speelt zich af in Frankrijk. Hoe zullen de presidentsverkiezingen verlopen die plaatsgrijpen op 10 en 24 april 2022?

Vorige maal bereikte een kandidaat van een extremistische partij de tweede ronde. Zal dit ook nu het geval zijn? En wie komt er dan tevoorschijn als overwinnaar?

Zullen alleen reeds vertrouwde gezichten een doorslaggevende rol spelen en de tweede ronde halen? Of krijgen we te maken met verrassingen, bijvoorbeeld uit Republikeinse hoek? Valéry Pécresse rukt sinds november sterk op in de peilingen – voor wat die waard zijn, uiteraard.

Wie nog niet vertrouwd is met de belangrijkste kandidaten, vindt een overzicht op Wikipedia. De links zijn hieronder te vinden. De Engelstalige pagina bevat meteen ook de resultaten van opiniepeilingen. (db)

Zie ook
Extremisme veronachtzamen | Pala 6-6-2019
Élection présidentielle française de 2022 - Wikipedia
2022 French presidential election - Wikipedia

Tot hier gelezen? En het artikel gewaardeerd?
Dan kan Pala misschien op uw steun rekenen: uw gift is welkom
op rekeningnummer BE66 5230 4091 1443 van Pala vzw – Leuven.
Of we verwelkomen u graag als vaste steungever - klik hier

Een goed artikel? Interessant nieuws? Neem een gratis abonnement op de Pala nieuwsbrief (maximaal 2 maal per maand), dan hoeft u geen enkel artikel te missen. Gebruik daarvoor het inschrijvingsformulierklik hier

Regio's: 
Landen: 

Lees ook

België, kolonie van Frankrijk

“Vous Belges, vous êtes les esclaves des Français” hoorde ik een kwade man in hartje Brussel tegen een ober roepen. Weinigen die het zo spits zouden formuleren. Maar vooral, we weten al veel langer dat hij gelijk heeft, de rijkdommen van deze kolonie worden op onrechtmatige wijze geplunderd.