Home

Denken buiten onze gebruikelijke silo's

Pala verleende graag haar kleine bijdrage aan de werkgroep Thinking beyond our usual silos van The Club of Rome EU-chapter, gevestigd in Brussel. Want de zoektocht naar hoe we in onze sterk gecompartimenteerde wereld uit onze verstikkende silo’s geraken, verdient alle aandacht.

In haar recente rapport Come On beklemtoont de Club van Rome: we moeten ontsnappen uit onze silo’s; enkel zo is een systemische aanpak en een echte transitie naar duurzaamheid mogelijk; daarvoor moeten we ook de organisatie van wetenschap en onderwijs durven herdenken.

In die systemische visie kan Pala zich makkelijk herkennen. En dus verleenden we graag onze kleine bijdrage aan de werkgroep Thinking beyond our usual silos. The systemic convergence of technological, social and structural changes needed in the Sustainable Development Goals, in het bijzonder voor de cluster media & education.

Geïnteresseerde lezers vinden op Pala.be de samenvatting door de voorzitter van de werkzaamheden van de werkgroep en ook de Pala bijdrage met betrekking tot media en onderwijs, allebei in het Engels.

Weblinks
Thinking beyond our usual silos – chair’s summary
Thinking beyond our usual silos. Media & education – Pala bijdrage

Uw doordachte reacties zijn welkom op het emailadres infoATpala.be

Overname van dit artikel toegelaten voor niet-commerciële en niet-gesubsidieerde organisaties met vermelding van auteur en bron, met weblink. Wij vernemen het graag | Commerciële en/of gesubsidieerde organisaties nemen voor publicatie contact op met info@pala.be

Tot het einde gelezen? En het artikel gewaardeerd?
Dan kan Pala misschien op uw steun rekenen.
We verwelkomen u graag als steungever - klik hier

Een goed artikel? Interessant nieuws? Neem een gratis abonnement op de Pala nieuwsbrief (maximaal 2 maal per maand), dan hoeft u geen enkel artikel te missen. Gebruik daarvoor het inschrijvingsformulierklik hier

Regio's: 

Lees ook

Planetaire grenzen en politiek: moeilijk, moeilijker, moeilijkst

Nog steeds willen de meeste politici iets doodeenvoudig niet vatten: wie zijn kapitaal opsoupeert, zal de levensstandaard zien dalen. Als we het natuurlijke kapitaal van de aarde blijven verbranden, zullen we verarmen. Toch laten ze onze economie draaien alsof iemand het eigen huis opstookt… Start van een artikelreeks over onze meest belangrijke grenzen, de planetaire grenzen.

Zowat alles wat moet voor klimaat garandeert beter leven. Stom dat politici al die kansen lieten liggen

Zowat alles wat moet tegen klimaatverandering maakt onze economie en ons leven beter. Heel stom is dat politici dat nu al decennia verzuimen. Als eind 2018 iets wat zich een regering noemt koopkracht en klimaat als prioriteiten durft geven, klinkt dat hol … hol … … hol