En als Afrika nu eens Afrikaans zou eten en drinken

Wel 46 verschillende gerechten, allemaal met streekingrediënten, dat is de copieuze maaltijd waarop de Senegalese landbouwsters en veehoudsters hun gasten vorige vrijdag hebben vergast in Dakar. Uit alle hoeken van het land rukken ze aan met de meest voedzame en lekkere gerechten, met één gezamenlijk doel voor ogen, dat de Afrikanen opnieuw Afrikaans zouden eten.
Ze willen kunnen leven van hun werk i. En daarom pleiten ze er in hun campagne ‘Afrique Nourricière’ voor dat de Senegalezen zouden eten en drinken wat de velden, de weiden en de wateren van het eigen land opleveren, gierst met verse melk in plaats van Frans brood, koffie en poedermelk, Senegalese rijst en geen Thaise, bissap fruitsap in plaats van cola.
“Alleen nog maar de factuur van de import van melkproducten bedraagt al 55 miljoen euro, zo vat hun voorzitster Awa Diallo het probleem samen, als dat allemaal Senegalese melk zou zijn, kunnen daar vele tienduizenden mensen goed van leven.” (Eigen berichtgeving)

www.roppa.info

Afbeelding
Pala, onze wereld, een gebruiksaanwijzing - sociaal ecologisch democratisch

Schrijf in op de PALA nieuwsbrief

verschijnt maximaal 2 maal per maand

een journalistieke kijk op onze globaliserende wereld
Hoe is de wereld eraan toe? Waar moet het naartoe? Hoe geraken we daar?

PALA zoekt met haar nieuwsbrief, website en boeken de antwoorden voor een meer sociale, ecologische en democratische samenleving en economie