Home

NEDWORC, een interessante Nederlandse club

De wereld van internationale samenwerking is Pala niet onbekend maar de Nederlandse club NEDWORC kenden we niet. Tot ze ons begin dit jaar uitnodigden om een discussie in te leiden over het mondiaal basisinkomen.

En zo kwam het tot een kennismaking met een boeiende vereniging van deskundigen op het gebied van internationale samenwerking. Ze bundelen de meest verscheiden expertise in hun netwerk, en proberen die specialisaties ook te overstijgen. Zo hebben ze bijvoorbeeld een ‘learning community’ over fragiele staten. Of buigen ze zich met veel nieuwsgierigheid over het potentieel van een basisinkomen.

Een echt vergelijkbare netwerkorganisatie is er niet meteen in Vlaanderen of België. We missen er dus ook de potentiële meerwaarde van. Misschien kan NEDWORC inspiratie bieden voor een gelijkaardig initiatief?

Bron en info
NEDWORC
Mondiaal basisinkomen sterkste troefkaart voor leefbare wereld


Overname van dit artikel toegelaten voor niet-commerciële en niet-gesubsidieerde organisaties met vermelding van auteur en bron, met weblink. Wij vernemen het graag | Commerciële en/of gesubsidieerde organisaties nemen voor publicatie contact op met info@pala.be

Tot het einde gelezen? En het artikel gewaardeerd?
Dan kan Pala misschien op uw steun rekenen: uw gift is welkom
op rekeningnummer BE66 5230 4091 1443 van Pala vzw – Leuven.
Of we verwelkomen u graag als vaste steungever - klik hier

Een goed artikel? Interessant nieuws? Neem een gratis abonnement op de Pala nieuwsbrief (maximaal 2 maal per maand), dan hoeft u geen enkel artikel te missen. Gebruik daarvoor het inschrijvingsformulierklik hier

Regio's: 
Landen: 
Thema: 

Lees ook

Wanneer is de eerste Grote Footprint-herdenking, in 2162?

Indrukwekkend was de grote slavernij-herdenking: goede woorden, mooie beelden, indringende zang en natuurlijk het onderkennen van de vreselijke geschiedenis die onze voorouders hebben veroorzaakt. Met ongekend leed en negatieve gevolgen tot vandaag: de 'doorwerking' zoals het terecht werd genoemd. Wanneer herdenken we dan de 'Footprints' van de rijken?