Home

Zijn houtkachels ecologisch verantwoord?

Met de zomer volop in aantocht, een rustig moment om een vraag ernstig te nemen die in het najaar opnieuw voor verhitte discussie zal zorgen: hoe verantwoord is het gebruik van houtkachels?

Om een gefundeerd en geargumenteerd oordeel te kunnen vormen, is het belangrijk kennis te nemen van de informatie die op tal van plaatsen te vinden is, en van het vele onderzoek dat is verricht. Er is dus intens zoekwerk nodig, en liefst door een geschoold iemand.

Guido Peeters, gepensioneerd architect met veel verstand van energietechnieken en grote belangstelling voor ecologisch verwarmen en isoleren, heeft zich met veel inzet op deze vraag gestort.

De kennis en antwoorden die hij verzamelde, zijn te vinden in de bijlage hieronder. Die publicatie kreeg Zijn houtkachels ecologisch verantwoord? als toepasselijke titel. Vooraleer u zich de komende winter stort in een twistgesprek over houtkachels, doet u er goed aan het onderscheid te bewaken met open haarden en minstens te weten over welke 'houtkachel' u spreekt; en over nog veel meer om beslagen op het ijs te komen.

Zo draagt een burger bij tot een beter gestoffeerd maatschappelijk debat... wat hem overigens niet belet om de vraag te stellen of media hier niet in gebreke blijven. (db)

Uw doordachte reacties zijn heel welkom op het emailadres infoATpala.be

Overname van dit artikel toegelaten voor niet-commerciële en niet-gesubsidieerde organisaties met vermelding van auteur en bron, met weblink. Wij vernemen het graag | Commerciële en/of gesubsidieerde organisaties nemen voor publicatie contact op met info@pala.be

Tot het einde gelezen? En het artikel gewaardeerd?
Dan kan Pala misschien op uw steun rekenen.
We verwelkomen u graag als steungever - klik hier

Een goed artikel? Interessant nieuws? Schenk vrienden, familie, kennissen of collega’s een gratis abonnement, dan hoeven ze Pala nooit te missen. Gebruik daarvoor het geschenkabonneeformulierklik hier

Regio's: 

Lees ook