Home

Corona slaat mondiaal erger toe dan ooit: elke dag 10.000 doden

Aantal corona besmettingen wereldwijd tot eind november 2020

Corona leerde vele landen in golven denken. Maar wie een mondiale bril opzet, treft vooral dat het dagelijkse aantal geregistreerde besmettingen én het aantal doden nooit hoger lagen dan eind november.

Achtmaal meer besmettingen dan in april

Eind november 2020 raken dagelijks zowat zeshonderdduizend mensen besmet met het coronavirus. Dat zijn er achtmaal meer dan in het voorjaar werd opgetekend. Toen trof een eerste coronapiek onder andere heel wat Europese landen zwaar.

Mondiaal zijn er echter geen pieken te bespeuren. Want tot nu is het wereldwijde aantal geregistreerde besmettingen immers nooit gedaald. Hoogstens zijn er in april en in augustus twee plateaus te bespeuren waarbij er geen of amper stijging is.

Komt de eerste mondiale coronapiek in zicht?

Verdubbeling besmettingen
van begin oktober tot half november

Het virus verspreidt zich vooral de voorbije maanden heel hard. Er raken sinds half november elke dag dubbel zoveel mensen besmet als begin oktober. Misschien zijn we toe aan een derde plateau? Of misschien is zowat een jaar nadat het virus opdook eindelijk de eerste mondiale coronapiek in zicht? Het is afwachten.

Dodentol nooit hoger

De helft meer doden in vergelijking met april

Het aantal covid-19 overlijdens in de hele wereld loopt snel op en bereikt reeds half  april een piekniveau. Dan sterven er elke dag ongeveer zevenduizend mensen. Een maand later is dat sterftecijfer gedaald tot vijfduizend.

Verdubbeling coronadoden
in voorbije anderhalve maand

Van midden mei tot half oktober blijft de doodscurve daarrond schommelen. Om dan op amper anderhalve maand te verdubbelen tot nu ruim 10.000 doden, elke dag.

Dirk Barrez

De auteur is hoofdredacteur van Pala.be. Zijn recentste boeken zijn 10.000 doden & lockdown. Waren ze te vermijden11 politieke dwaasheden. 50 jaar schuldig verzuim van onze politici en TRANSITIE. Onze welvaart van morgen 

Uw doordachte reacties zijn welkom op het emailadres infoATpala.be

Overname van dit artikel toegelaten voor niet-commerciële en niet-gesubsidieerde organisaties met vermelding van auteur en bron, met weblink. Wij vernemen het graag | Commerciële en/of gesubsidieerde organisaties nemen voor publicatie contact op met info@pala.be

Tot het einde gelezen? En het artikel gewaardeerd?
Dan kan Pala misschien op uw steun rekenen: uw gift is welkom
op rekeningnummer BE66 5230 4091 1443 van Pala vzw – Leuven.
Of we verwelkomen u graag als vaste steungever - klik hier

Een goed artikel? Interessant nieuws? Neem een gratis abonnement op de Pala nieuwsbrief (maximaal 2 maal per maand), dan hoeft u geen enkel artikel te missen. Gebruik daarvoor het inschrijvingsformulierklik hier

Regio's: 

Lees ook