Home

Maak kennis met de fascinerende tocht die ons wacht | voordracht TRANSITIE

Eindelijk op weg naar een duurzame samenleving en economie. Maak kennis met de fascinerende transitietocht die ons wacht met een voorstelling van het boek TRANSITIE. Onze welvaart van morgen door Dirk Barrez.

Boek een voordracht via info@pala.be
of bel +32 479 79 10 02 voor info en boekingen *

Wat mag u verwachten?

Het is goed leven in de welvaartsstaten. Maar dat goede leven loopt tegen de eindigheid van onze aarde aan. Klimaatverandering, uitputting van grondstoffen, hongersnood, ongelijkheid, falende economie, afwezige overheid, oorlogen, de vluchtelingencrisis... we doorboren in ijltempo vele grenzen van wat aarde, samenleving en democratie kunnen verdragen. Zo belanden we in een wereld waarin het moeilijk en onaangenaam leven is.

Zitten we gevangen in het perfecte dilemma? Of sociaal rechtvaardig zijn en de planeet opblazen, of ecologisch duurzaam met miljarden mensen in armoede? Dirk Barrez verdedigt van niet. De uitweg is TRANSITIE, snel omschakelen naar een betrouwbare, stabiele economie die welvaart creëert met tien keer minder broeikasgassen en materiaalgebruik tegen 2050. Dat wordt een fantastische tocht.

Deze voordracht is voor ieder die geeft om de toekomst en opbouw van duurzame leefsystemen. Samen met u werpt de auteur licht op de uitdagende weg naar een economie en samenleving die sociaal, ecologisch en democratisch zijn. Ze creëren welvaart en welzijn binnen de ecologische grenzen van onze planeet en voldoen aan de gerechtvaardigde aanspraken van alle mensen. Burgers en samenlevingen verwerven greep op hun nieuwe sociaalecologische en democratische economie.

Leidraad vormen de vier delen van TRANSITIE. Onze welvaart van morgen. Dit nieuwe boek behandelt de basisvragen voor de toekomst van elke samenleving, van lokaal tot mondiaal, met de vierde vraag als meest cruciale: hoe geraken we aan die duurzame wereld?

I - Waar zijn we beland? Systemische problemen

II - Waar moet het naartoe? Toekomstbeelden

III - Wat moet er nu gebeuren? De kern van transitie

IV - Hoe geraken we daar?

Moeilijke kwesties ontsnappen niet aan de aandacht. Er bestaan ontelbaar veel transitie-initiatieven. Maar waarom lukte het samenlevingen vroeger dikwijls beter en sneller om duurzame alternatieven als ziekenfondsen en toegankelijke gezondheidszorg of algemeen onderwijs uit te denken en te laten uitgroeien tot sterke systemen die voor welvaart en welzijn zorgen. Hoe komt het dat andere landen veel sterkere transitieprestaties neerzetten, inzake energie, mobiliteit of werkbaar werk? Goed nieuws is dat de duurzaamheidstransitie is begonnen, en dat wat elders kan ook bij ons moet kunnen… maar niet vanzelf.

Bestel het boek voor slechts € 15 i.p.v. 19,95 en verzending inbegrepen klik hier
Of lees alvast de inleiding

De presentatiedia's van deze voordracht zijn hieronder te vinden.

* Ook een voordelige formule met samenaankoop van 20 of meer boeken is mogelijk.

Voor een overzicht van alle voordrachten - klik hier

Thema: 

Lees ook