Home

Opinie

Opinie
donderdag 7 mei 2020

Uiterst langzaam groeit het besef dat droogte niet enkel een fenomeen is uit andere continenten, of Zuid-Europa. Onze watercrisis is almaar nijpender. Zijn de ontziltingsinstallaties al besteld?Lees verder

Opinie
maandag 4 mei 2020

De gevestigde democratieën Groot-Brittannië, Frankrijk, Spanje, Nederland, België en Italië tellen de meeste covid-19 doden. Wat blijkt? Ook de kwaliteit van hun democratie is slechter dan in democratieën die covid-19 veel succesvoller bestrijden.Lees verder

Opinie
vrijdag 24 april 2020

If Belgium performed just like Taiwan, it would now have three covid-19 dead and not 6500 dead Belgians. The coronacrisis approach was catastrophic. How many more will die an unnecessary death?Lees verder

Opinie
donderdag 23 april 2020

Indien we even goed doen als Taiwan tellen we nu drie covid-19 doden. Hoog tijd om alarm te slaan. Want hoe waarschijnlijk is het dat zij die dit land naar ruim 2000 maal meer doden voerden, ons veilig van dit 'slachtveld' kunnen halen?Lees verder

Opinie
woensdag 15 april 2020

Politici in vele landen zijn hun burgers precieze antwoorden schuldig over hun aanpak van de coronacrisis. Want het was wel degelijk mogelijk om gezondheid, welvaart én welzijn tegelijk in acht te nemen.Lees verder

Opinie
dinsdag 31 maart 2020

De coronacrisis maakt olie spotgoedkoop. Gaan we nu de fossiele industrie en hun bankiers redden? En zo de transitie naar hernieuwbare energie, nog altijd urgent, zwaar hinderen? Of kiezen we verstandig?Lees verder

Opinie
zaterdag 28 maart 2020

Geld is een middel, zeker, maar van onschatbaar belang. Het is de zuurstof waarmee een economie duurzaam welvaart en welzijn weet te creëren. Veiligheidshalve moeten we in volle coronashock onze bank Belfius zonder treuzelen verankeren in de samenleving.Lees verder

Opinie
woensdag 25 maart 2020

https://pala.be/en/opinion/how-best-tackle-revival-after-corona-shock Corona dwingt tot bliksemsnel reageren. Meteen dringt ook de vraag hoe snel en verstandig de herleving aanpakken? Er wachten vitale keuzes zoals het beveiligen van de levensnoodzakelijke basiseconomie en het verankeren van Belfius.Lees verder

Pagina's