Home

EU landen verloren al 213 miljard euro aan bankencrisis

Wil u zich nog eens opwinden over de bankencrisis? En vooral dan over hoe iedereen heeft betaald voor de stommiteiten van de grootbanken… behalve die bankiers zelf, en degenen die grof verdienden aan de ‘redding van de banken’.

In een vorige maand verschenen rapport, maakt het Transnational Institute een balans op. Resultaat: tussen 2008 en 2015 verloren de achtentwintig EU-landen maar liefst 213 miljard euro aan tal van reddingsplannen voor roekeloze banken.

Voor de auditfirma’s EY (het vroegere Ernst & Young), KPMG, Deloitte of PWC kan de financiële crisis echter nooit groot genoeg zijn. Zij verdelen onder elkaar lekker de markt van het uittekenen van reddingsplannen, en slagen erin zich daarvoor monsterlijk veel te laten betalen… en dat voor bedrijven die nooit een alarmkreet slaakten over de gevaarlijke praktijken in de financiële wereld. Begrijpe wie kan.

De aanpak van de financiële crisis houdt geen steek. Overheden, en dus de burgers, betalen alle kosten en moeten zich daarvoor zwaar tekort doen. Daarenboven blijven diepgaande hervormingen van de geldwereld uit. Nog altijd domineren dezelfde bedrijven en belangen het financiële spel. Nog steeds zijn de analyses en bijdragen van straks tien jaar geleden – Andere banken graag - Tijd voor ernstige beslisssingen over geldRare kwasten die mensen - brandend actueel. Jawel, begrijpe wie kan. (db)

Meer lezen - bronnen
Rapport The Bail Out Business. Who profits from bank rescues in the EU?
Hoe gebruiken we geld het best?
Andere banken graag 
Tijd voor ernstige beslissingen over geld. We maken van Fortis en Dexia opnieuw 'onze' banken 
Rare kwasten die mensen. Ze redden bankiersbonussen en laten miljoenen van honger creperen - Een tergende vergelijking tussen hoe we tot vandaag omgaan met geld en grootbankiers en hoe we omgaan men landbouw en mensen die zorgen dat we te eten hebben
 

Uw doordachte reacties zijn heel welkom op het emailadres infoATpala.be

Tot het einde gelezen? En het artikel gewaardeerd?
Dan kan Pala misschien op uw steun rekenen.
We verwelkomen u graag als steungever - klik hier

Een goed artikel? Interessant nieuws? Schenk vrienden, familie, kennissen of collega’s een gratis abonnement, dan hoeven ze Pala nooit te missen. Gebruik daarvoor het geschenkabonneeformulierklik hier

Thema: 

Lees ook